Γιάννης Τριήρης: Θα τιμωρηθεί ή θα επιβραβευθεί η αλήθεια;

Γιάννης Τριήρης: Θα τιμωρηθεί ή θα επιβραβευθεί η αλήθεια;
Τετάρτη, 21/06/2023 - 07:14

Ο Νίκος Δένδιας, αναμφίβολα είναι ένας από τους πλέον λαοπρόβλητους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας και αυτό αποδείχθηκε και στις πρόσφατες εκλογές.

Ο Κερκυραίος πολιτικός αν και πολιτεύτηκε μακριά από την περιφέρεια του, κατάφερε και στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών να πάρει περισσότερους από 92.000 σταυρούς και έτσι να έρθει πρώτος σε όλη την Επικράτεια.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προφανώς και δεν ανήκει στους «υποτακτικούς» του πρωθυπουργού και ποτέ δεν «στρογγύλεψε τις γωνίες» στον πολιτικό του λόγο.

Αυτό έπραξε και χθες, καθώς μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είπε μια σκληρή αλήθεια που είναι βέβαιο ότι δεν θα αρέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα, που θα το αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση είναι η ακρίβεια και η πίεση στα λαϊκά στρώματα».

Ανέφερε μάλιστα πως «Η ΝΔ έδωσε πολλά χρήματα, πάρα πολλά χρήματα αλλά η ακρίβεια στα τρόφιμα δεν αντέχεται. Να είμαστε ειλικρινείς» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν οφείλεται στην κυβέρνηση, αλλά η κυβέρνηση οφείλει να το αντιμετωπίσει».

Και ως ένα πολιτικός που αρέσκεται στην αλήθεια ο Νίκος Δένδιας μιλώντας για τον τουρισμό, χάλασε την ψεύτικη εικόνα που έχει δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας «δεν πάει καλά η σεζόν στον τουρισμό. Όχι, δεν πάει καλά. Ή να το θέσω αλλιώς, είχαμε βάλει τον πήχη στον “ουρανό”».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να πει ότι «ενώ δεν είναι κακή σεζόν, όμως, είναι χαμηλότερη από αυτή που περιμέναμε για διάφορους λόγους. Η ακρίβεια αλλά και ο καιρός», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αυτές οι αλήθειες για την ακρίβεια που σαρώνει την αγορά και κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών, ενώ επηρεάζει και αρνητικά τον τουρισμό δεν έχουν ακουστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από την πλειοψηφία των στελεχών της ΝΔ, που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα για να μην αποδεχθούν τις αποτυχίες τους.

Ο Δένδιας, για άλλη μια φορά τόλμησε και το είπε. Και δεν είναι η πρώτη φορά που δεν διστάζει να διαφοροποιηθεί από τις πολιτικές Μητσοτάκη και κατά την θητεία του ως υπουργός Εξωτερικών και κατά τις δυο προεκλογικές περιόδους των τελευταίων εκλογών.

Και για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και για το σκάνδαλο των υποκλοπών και για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και για την αλαζονεία των σφουγγοκωλάριων του Μητσοτάκη μετά την πράγματι θριαμβευτική νίκη των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Μένει τώρα να φανεί αν οι έντιμοι πολιτικοί που λένε χωρίς φόβο και πάθος αλήθειες επιβραβεύονται ή τιμωρούνται.

Και σε πρώτη φάση θα φανεί αν οι ψηφοφόροι θέλουν να ακούνε αλήθειες. Αν και πάλι εκλέξουν τον Νίκο Δένδια πρώτο σε όλη την Ελλάδα, όπως αναμένεται, προφανώς θα τον επιβραβεύσουν για την πολιτική του στάση.

Υπάρχει, όμως και η δεύτερη φάση. Τι θα κάνει με τον Νίκο Δένδια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν εκλεγεί και πάλι πρωθυπουργός της χώρας. Η απάντηση εδώ δεν είναι διόλου εύκολη. Πολλά γράφονται και πολλά ακούγονται, με κοινό παρονομαστή την «ανησυχία» Μητσοτάκη για την μεγάλη αποδοχή Δένδια. Οψόμεθα…

ΥΓ. Για διαφορετικό ζήτημα και συγκεκριμένα για τη μεταναστευτική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung σκιαγράφησε το πορτρέτο του Κυριάκου Μητσοτάκη Μητσοτάκη, που επιβεβαιώνει και αυτά που προσπαθεί να διαστρεβλώσει για την ακρίβεια και τον τουρισμό.

Έγραψε λοιπόν η γερμανική εφημερίδα: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εμπειρία στην άρνηση κατηγοριών» και συμπλήρωσε «Το ότι τη γλιτώνει οφείλεται σε μια δική του μορφή λαϊκισμού: χωρίς υβριστική ρητορική, χωρίς εκκεντρικότητα, χωρίς φωνασκίες. […] »Δείχνει όμως με πόση επιτυχία μπορεί να αποφευχθεί η αλήθεια στην πολιτική, με τον κατάλληλο τρόπο».