Παύλος Ραβάνης: Να είναι προτεραιότητα οι μικρομεσαίοι για τη νέα κυβέρνηση

Παύλος Ραβάνης: Να είναι προτεραιότητα οι μικρομεσαίοι για τη νέα κυβέρνηση
Παύλος Ραβάνης Παύλος Ραβάνης
Σάββατο, 01/04/2023 - 08:12

Παύλος Ραβάνης πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο επιχειρηματικός κόσμος και η επιμελητηριακή κοινότητα, στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν πλήρως την ισορροπία τους και να ξεπεράσουν τα αλλεπάλληλα σοκ που έχουν υποστεί κατά την διάρκεια των κρίσεων, έχουν ανάγκη την ασφάλεια και την σταθερότητα, σε κλίμα δημιουργικής ανάπτυξης και αισιοδοξίας.

Η πορεία της οικονομίας, αποτελεί κορυφαίο διακύβευμα και ως εκ τούτου η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, πρέπει να διασφαλίσει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Προτεραιότητα πρέπει να είναι, η αποτροπή της περαιτέρω αποδυνάμωσης του παραγωγικού δυναμικού της χώρας που αποτελείται ουσιαστικά, από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους.

Όπως έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, οι μικρομεσαίοι βιοτέχνες και παραγωγοί, ζητούν σταθερά:

-την άμεση ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, με την χρήση κάθε δυνατού τρόπου

-την ελάφρυνση από έμμεσους φόρους και εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος

-την στροφή σε μια κουλτούρα παραγωγής-κατασκευής με προτεραιότητα στην αναζωογόνηση της βιοτεχνίας

-την ενίσχυση και ανάπτυξη παραγωγικών κλάδων διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών με ταυτόχρονη δημιουργία κλίματος ανάληψης ευθύνης και ρίσκου από όλα τα μέρη, αλλά και

-μεταρρυθμίσεις για την πράσινη ανάπτυξη των επιχειρήσεων, με εναρμόνιση των κανόνων για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Παύλος Ραβάνης πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών