Γιάννης Τριήρης: «Σουλτάνος» ο Ερντογάν σε ΝΑΤΟ και «Τουρκο-Αιγάιο» και εμείς δεν … «τσακωνόμαστε»

Γιάννης Τριήρης: «Σουλτάνος» ο Ερντογάν σε ΝΑΤΟ και «Τουρκο-Αιγάιο» και εμείς δεν … «τσακωνόμαστε»
Τετάρτη, 29/06/2022 - 07:18

Τελικά όλοι όσοι μιλούν για απομόνωση της Τουρκίας και του «σουλτάνου» της Ταγίπ Ερντογάν κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος πήγε στη Μαδρίτη σαν «σουλτάνος» και κατάφερε να τα πάρει όλα, αποδεικνύοντας ότι οι «σύμμαχοι» μας στο ΝΑΤΟ, όπως και οι «εταίροι» μας στην ΕΕ είναι μόνο λόγια και στις κρίσιμες αποφάσεις «διαλέγουν» Τουρκία.

Χθες το πρωί, λίγο πριν ξεκινήσει η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Ερντογάν εμφανίστηκε ανυποχώρητος για τα παράλογα, ανιστόρητα και επεκτατικά αιτήματα του απέναντι στην Ελλάδα και μάλιστα δεν δίστασε να κόψει όλες τις διπλωματικές γέφυρες, λέγοντας «όχι» σε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας μάλιστα την χώρα μας να έρθει στο σωστό δρόμο.

Ποια ήταν η δική μας απάντηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου μας Γιάννη Οικονόμου;

Ότι «δεν πάμε να τσακωθούμε με κανέναν», αλλά «είμαστε ανυποχώρητοι στα ζητήματα της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Έτσι δήλωναν και οι Σουηδοί και οι Φινλανδοί. Ότι δεν θα υποκύψουν στις απαιτήσεις του Ερντογάν προκειμένου οι χώρες τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Και τελικά τι έγινε; Κέρδισε κατά κράτος ο Ερντογάν, -βέβαια πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση του γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ- και ανάγκασε τους Σκανδιναβούς να υπογράψουν συμφωνία μαζί του ακριβώς όπως εξ αρχής απαιτούσε, χωρίς να κάνει καμία απολύτως υποχώρηση.

Κατάφερε -πάντα με τη βοήθεια του Στόλτενμπεργκ- να αναγνωρίσουν οι πάντες, ότι οι εχθροί του, το κουρδικό PKK, η συριακής Κουρδική οργάνωση PYD/YPG, οι οπαδοί του εξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, είναι τρομοκράτες.

Απίστευτο, αλλά όμως δυστυχώς αληθινό. Οι ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι μας χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τους εχθρούς ενώ δικτάτορα όπως ο Ερντογάν.

Έτσι, όπως πάνε τα πράγμα, θα πρέπει να φοβόμαστε πολύ, γιατί και εμείς επί της ουσίας εχθροί του Ερντογάν είμαστε ή τουλάχιστον έτσι μας θεωρεί ο Ερντογάν.

Μήπως κινδυνεύουμε και εμείς να χαρακτηριστούμε τρομοκράτες από το ΝΑΤΟ;

Πάντως, ήδη από τους «εταίρους» μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εισπράξαμε μια δυνατή σφαλιάρα.

Η απαράδεκτη τουρκική καμπάνια με τίτλο «Turkaegean» που εντάσσεται στις ανιστόρητες αιτιάσεις της Τουρκίας μέσω της εργαλειοποίησης και του τουρισμού, αναγνωρίστηκε πλήρως από την Ε.Ε.

Με απλά λόγια οι «εταίροι» μας αναγνώρισαν τον όρο «Τουρκο -Αιγαίο» και με αυτό ο Ερντογάν θα διαφημίζει τις «ακτές της ευτυχίας» της Τουρκίας στην Ε.Ε., μέχρι το 2031.

Και εμείς όπως επισήμως λέει η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δεν τσακωνόμαστε»!