Vestas: Παραγγελία 29MW για παλιρροϊκό αιολικό έργο στο Βιετνάμ

Vestas: Παραγγελία 29MW για παλιρροϊκό αιολικό έργο στο Βιετνάμ
Δευτέρα, 12/10/2020 - 15:25

Η Vestas δέχτηκε παραγγελία για έργο αιολικής ενέργειας 29 MW στο Βιετνάμ από την Soc Trang Energy Joint Stock Company, θυγατρική της Xuan Cau Company Limited.

Το έργο Soc Trang το οποίο βρίσκεται σε μια επαρχία στο Δέλτα του Μεκόνγκ στο νότιο Βιετνάμ, θα διαθέτει 7 ανεμογεννήτριες Vestas V150-4,2 MW.

Οι εξατομικευμένοι πυλώνες των ανεμογεννητριών θα τοποθετηθούν σε ενισχυμένα χερσαία θεμέλια, υψωμένα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε ρηχά νερά κοντά στην ακτή.

Η Vestas θα επιβλέπει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, οι οποίες πρόκειται να τοποθετηθούν στρατηγικά για να εκμεταλλευτούν το πλήρες δυναμικό των ευνοϊκών συνθηκών ανέμου της περιοχής του Δέλτα του Μεκόνγκ.

Αυτή θα είναι η ένατη παλιρροϊκή παραγγελία της Vestas από τότε που κέρδισε την πρώτη της παλιρροϊκή παραγγελία στο Βιετνάμ τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο Πρόεδρος της Vestas Asia Pacific Clive Turton δήλωσε:

«Έχοντας κερδίσει πάνω από 1 GW νέων αιολικών έργων στο Βιετνάμ, αυτή η συμφωνία υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη που έχουν οι πελάτες μας σε εμάς και την ικανότητά μας να αναπτύξουμε λύσεις αιολικής ενέργειας για σύνθετα και απαιτητικά περιβάλλοντα. Η Vestas είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με τοπικούς προγραμματιστές όπως η Xuan Cau Company Limited, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να επεκτείνουν το ανανεώσιμο αποτύπωμά τους στο Βιετνάμ. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί τους για να αναπτύξουμε τις μεγάλες δυνατότητες για παλιρροϊκά αιολικά έργα στην περιοχή».

Η παραγγελία περιλαμβάνει επίσης και 20ετή συμφωνία παροχής υπηρεσιών και συντήρησης Active Output Management 5000 (AOM 5000), σχεδιασμένη για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας για τον ιστότοπο.

Το έργο προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία το τρίτο τρίμηνο του 2021.