Siemens Gamesa: Παραγγελία 60 ανεμογεννητριών της πλατφόρμας 5.X για έργο 372 MW στη Σουηδία

Siemens Gamesa: Παραγγελία 60 ανεμογεννητριών της πλατφόρμας 5.X για έργο 372 MW στη Σουηδία
Δευτέρα, 12/10/2020 - 13:09

Η Siemens Gamesa δέχτηκε νέα παραγγελία ανεμογεννητριών ύψους 372 MW για το χερσαίο αιολικό πάρκο Björnberget στη Σουηδία.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα προμηθεύσει το έργο με 60 ανεμογεννήτριες τύπου SG 5,8-170 και πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία που έχει δεχτεί μέχρι στιγμής η Siemens Gamesa για την πλατφόρμα 5.X.

Χάρη στην τεχνολογία OptimaFlex, η ισχύς της ανεμογεννήτριας SG 5,8-170 σε πλήρη λειτουργία θα φτάνει τα 6,2 MW και σε συνδυασμό με τον μεγαλύτερο ρότορα που διαθέτει στον τομέα της χερσαίας αιολικής ενέργειας μπορεί να επιτύχει ασύγκριτη Ετήσια Παραγωγή Ενέργειας και χαμηλότερο ενεργειακό κόστος.

Επιλέον, η Siemens Gamesa παρέχει εγγύηση 30 ετών για τις ανεμογεννήτριες και επιπλέον θα παρέχει υπηρεσίες στο έργο για 15 χρόνια,

Το αιολικό πάρκο, που ανήκει στην Prime Capital και τον ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας Enlight, είναι ένα από τα μεγαλύτερα χερσαία αιολικά έργα που ξεκινούν την κατασκευή τους φέτος στην Ευρώπη. Με τη συγκεκριμένη παραγγελία η Siemens Gamesa φτάνει το 1GW παραγγελιών για την πλατφόρμα 5.Χ, μόλις 18 μήνες ύστερα από την κυκλοφορία της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa, Andreas Nauen δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος που βλέπω την συνεργασία μας με την Prime Capital να ενισχύεται και να καλωσορίζω την Enlight ως νέο πελάτη. Αυτή η συμφωνία δείχνει την εμπιστοσύνη που έχουν τόσο οι μακροχρόνιοι όσο και οι νέοι πελάτες στην τεχνολογία Siemens Gamesa 5.X, η οποία ηγείται της σκανδιναβικής αγοράς λόγω της απαράμιλλης αξιοπιστίας και της ανταγωνιστικότητάς της».

Ο Επικεφαλής Υποδομών της Prime Capital, Mathias Bimberg πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τη Siemens Gamesa θα της επιτρέψει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου με ένα πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο ενέργειας, και ως εκ τούτου με ελκυστικές αποδόσεις για τους επενδυτές.

Σημειώνεται ότι μόλις τεθεί σε λειτουργία το αιολικό πάρκο Björnberget θα αποτελεί το μεγαλύτερο έργο της Siemens Gamesa στις Σκανδιναβικές χώρες και θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψει τις απαιτήσεις περίπου 300.000 ευρωπαϊκών νοικοκυριών.