Τα μεγάλα project που θα αυξήσουν τα κέρδη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Τα μεγάλα project που θα αυξήσουν τα κέρδη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή
Παρασκευή, 27/10/2023 - 06:49

Ενίσχυση της λειτουργικής της κερδοφορίας αναμένει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στις επόμενες χρήσεις από το συγκρότημα των αιολικών πάρκων του Καφηρέα στην Εύβοια και την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Σημειώνεται ότι από το έργο του Καφηρέα έχει ήδη συνδεθεί το 59% των ανεμογεννητριών (204,4 MW) με τη συνολική συνδεδεμένη ισχύ να ανέρχεται σε 1,096 GW. Το έργο του Καφηρέα συνολικής ισχύος 330 MW, αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο σύμπλεγμα αιολικών πάρκων του χαρτοφυλακίου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής αλλά και της χώρας, με τη συνολική επένδυση να ανέρχεται στα 550 εκατ. ευρώ.

Για τις αμέσως επόμενες περιόδους, ο όμιλος ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αναμένει σημαντική ενίσχυση των εσόδων και της λειτουργικής κερδοφορίας σε συνέχεια της έναρξης λειτουργίας του αιολικού συμπλέγματος Καφηρέα. Η έναρξη λειτουργίας σηματοδοτεί μια αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος κατά περίπου 35% και αναμένεται να έχει μία αντίστοιχη θετική συνεισφορά στη λειτουργική κερδοφορία (σε ετησιοποιημένη βάση).

Να σημειωθεί πως η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει ξεπεράσει το φράγμα της εγκατεστημένης ισχύος σε ΑΠΕ σε 1,2 GW. Είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που το πετυχαίνει και για την ακρίβεια διαθέτει έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1,225 GW.

Ακόμη, βρίσκεται πλέον σε πλήρη εμπορική λειτουργία το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και μαζί με τα λοιπά έργα του τομέα παραχωρήσεων/ΣΔΙΤ θα ενισχύσει περαιτέρω τις επιδόσεις του Ομίλου σε μακροπρόθεσμη βάση.
Νέα πάρκα.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή συνεχίζει το επενδυτικό του πλάνο έχοντας πλέον υπό κατασκευή το μεγάλο έργο αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία, ενώ σταδιακά από το τέλος του τρέχοντος έτους και εντός του 2024 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η κατασκευή νέων πάρκων (κυρίως φωτοβολταϊκών) στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη άνω των 550 MW.

Τελευταία τροποποίηση στις 27/10/2023 - 09:24