Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στον δείκτη MSCI

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στον δείκτη MSCI
Παρασκευή, 11/11/2022 - 09:36

Θετική εξέλιξη για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ευρύτερα για την αγορά αποτελεί η είσοδος της μετοχής στο δείκτη MSCI Global Standard Greece, που αυξάνει σε εννέα πλέον τις ελληνικές μετοχές στον δείκτη.

Ο οίκος Morgan Stanley Capital International ανακοίνωσε την εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών του και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή εισάγεται πλέον στο δείκτη MSCI Global Standard Greece

Εννέα είναι οι μετοχές που απαρτίζουν πλέον τον MSCI Standard Greece,έως το Μάιο του 2021 είχαν «πέσει» στις τρεις, γεγονός που μαρτυρά τη σταδιακή «επιστροφή» της ελληνικής αγοράς στο διεθνές επενδυτικό στερέωμα.

Στον συγκεκριμένο δείκτη, συμμετέχουν ο ΟΤΕ (με στάθμιση 19,8%), ο ΟΠΑΠ (15,7%), η Eurobank (14,7%), η Alpha Bank (11,9%), η Εθνική Τράπεζα (11%), η Μυτιληναίος (9,2%), η Jumbo (12,24%), η ΔΕΗ (7,22%) και η TΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Την τελευταία διετία η ελληνική αγορά επιστρέφει αργά αλλά σταθερά, αυξάνοντας το εκτόπισμά της και με την προοπτική σε επόμενες αναθεωρήσεις να γίνουν δέκα ή περισσότερες με την προσθήκη ίσως της Motor Oil και της Helleniq Energy (ΕΛΠΕ).

Χθες η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έκλεισε στα 18,64 ευρώ (+0,70%) με την κεφαλαιοποίησή να διαμορφώνεται στα 2,15 δισ. ευρώ, ενώ από την αρχή του 2022 ενισχύεται σε ποσοστό 37,26%, αποτελώντας την κορυφαία σε απόδοση μετοχή σε όλο το Χ.Α., αν εξαιρεθούν τίτλοι ακραίας περιφέρειας μηδενικών συναλλαγών.

Πλέον, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή γίνεται η 9η μετοχή που εισάγεται στο δείκτη, αλλά και η 3η ενεργειακή με τον κλάδο να έχει ισάριθμους εκπροσώπους με τις τράπεζες.

Η είσοδος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο δείκτη MSCI Standard Greece θα γίνει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022.