Μεταμορφώνοντας τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο σε Κόμβο Συνδεσιμότητας

Μεταμορφώνοντας τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο σε Κόμβο Συνδεσιμότητας
Παρασκευή, 05/04/2024 - 08:39

Ο ρόλος των Υποδομών στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στην πόλη των Δελφών από την Τετάρτη έως το Σάββατο, 10-13 Απριλίου 2024 με μια θεματική αφιερωμένη στη σημασία των υποδομών. Η περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου αποτελεί γεωγραφικό σταυροδρόμι μεταξύ τριών ηπείρων και τριών θαλασσών. Πώς οι πρόσφατες εξελίξεις τη μετατρέπουν σε κόμβο συνδεσιμότητας;

Μεταξύ των ζητημάτων που θα συζητηθούν είναι ο ρόλος του Κάθετου Διαδρόμου στην ασφάλεια του εφοδιασμού της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το μέλλον της τεχνικής εργασίας στον ψηφιακό κόσμο που ανατέλλει, η σημασία της γεφύρωσης του χάσματος στις υποδομές και οι πιθανές λύσεις χρηματοδότησης του μέλλοντος, η σημασία των υποδομών στη μεταμόρφωση του τουρισμού και της βιομηχανίας για την επόμενη δεκαετία, αλλά και το πώς οι Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα μπορούν να επιταχύνουν τη συνδεσιμότητα και η σχέση της γεωπολιτικής με αυτήν.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νικόλαος Ταχιάος, ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Global Federation of Competitiveness Councils, Chad Evans, ο πρώην Αμερικανός Πρέσβης των Η.Π.Α. στο Αφγανιστάν, Karl W. Eikenberry, ο Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», Γιώργος Νούνεσης, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRAKAT, Αλέξανδρος Εξάρχου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, ο Γενικός Διευθυντής της IBM Ελλάδος & Κύπρου, Νίκος Μανιάτης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Unicredit, Θάνος Μπαμπανίκας, ο μη Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ian Andrews, ο Διευθύνων Σύμβουλος Επενδύσεων και Corporate and Investment Banking της Bank of America, Iossif Kiouroukoglou, ο Επικεφαλής Στρατηγικής και IR του Intrakat Group, Λουκάς Καραλής, ο Διευθυντής και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Power Sub Link SA, Γιώργος Παχατουρίδης, ο Partner του Lambadarios Law Firm, Γιάννης Κουρνιώτης, το Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Μάνος Μουστάκας, ο Σύμβουλος του 3SI Investment Fund του Amber Infrastructure, Christian Roy, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ancora L&G, Josh Parker, ο Πρόεδρος της Thess INTEC, Νίκος Ευθυμιάδης, η συνιδρύτρια και Γενική Γραμματέας του Center for China and Globalization, με έδρα το Πεκίνο, Mabel Lu Miao, ο Ομότιμος Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Malcolm R Currie του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, C. L. Max Nikias, ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Tsinghua, στο Πεκίνο, Tang Xiaoyang, και ο Καθηγητής Στρατηγικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Αθανάσιος Πλατιάς.

Η παρακολούθηση του Φόρουμ online είναι δωρεάν με εγγραφή εδώ.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (https://def-ix.delphiforum.gr/) μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για όλους τους επιβεβαιωμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα συμμετέχουν στο 4ήμερο Φόρουμ του Απριλίου.

10 - 13 Απριλίου 2024

Χώροι Διεξαγωγής: Δελφοί & Αράχωβα