EDP Renewables: Μεταξύ των Κορυφαίων Εργοδοτών στην Ελλάδα για το 2024

EDP Renewables: Μεταξύ των Κορυφαίων Εργοδοτών στην Ελλάδα για το 2024
Τρίτη, 23/01/2024 - 08:59

Η EDP Renewables (EDPR) επιβεβαιώνει και για τη φετινή χρονιά τη θέση της ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες για να εργαστεί κανείς στην Ελλάδα.

Η υψηλού κύρους πιστοποίηση που απονέμεται από το Top Employer Institute όχι μόνο εδραιώνει τη θέση της EDPR στην Ελλάδα, αλλά επεκτείνει την αναγνώρισή της και σε άλλες σημαντικές χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Βραζιλία, η Κολομβία, και για πρώτη χρονιά η Χιλή και η Σιγκαπούρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος EDP, κύριος μέτοχος της EDPR, διακρίνεται επίσης για πρώτη φορά ως κορυφαίος εργοδότης στην Ισπανία και τη Βραζιλία.

Η πιστοποίηση Top Employer στη Σιγκαπούρη αποτελεί ένα αξιοσημείωτο ορόσημο για τον όμιλο EDP, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως κορυφαίου εργοδότη στα τέσσερα παγκόσμια δίκτυα όπου η εταιρεία είναι παρούσα: Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική και Ασία-Ειρηνικό.

Η EDP, η οποία απασχολεί περισσότερους από 13 χιλιάδες εργαζομένους, εδραιώνει για άλλη μια φορά την παγκόσμια θέση της ως εργοδότης πρώτης επιλογής και ισχυροποιεί τη δέσμευσή της για μια ελκυστική εργασιακή εμπειρία, η οποία θέτει τους ανθρώπους στο επίκεντρο της στρατηγικής της. Η εταιρεία έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2018 και απασχολεί πάνω από 40 εργαζόμενους, οι οποίοι συμβάλλουν καθημερινά στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας και στον οικονομικό μετασχηματισμό της μέσω έργων 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η πιστοποίηση Top Employer έχει επεκταθεί σε αρκετές αγορές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος τα τελευταία επτά χρόνια, αποτιμώντας τις άριστες πρακτικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το πρόγραμμα πιστοποίησης περιλαμβάνει την ανάλυση 350 διαχειριστικών πρακτικών, μέσω των οποίων οι EDP και EDPR αξιολογήθηκαν σε 20 διαφορετικούς τομείς. Η εταιρεία πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία στους τομείς της επιχειρηματικής στρατηγικής, της ηθικής και της ακεραιότητας, ενώ ξεχώρισε στους τομείς της αποτελεσματικότητας, του εργασιακού περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας. Η EDP έλαβε, επίσης, σημαντικά υψηλότερες βαθμολογίες από τις επιδόσεις της αγοράς στους τομείς της διαφορετικότητας, της ισότητας και της ενσωμάτωσης και της ευημερίας, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της να διασφαλίζει ένα υγιές, ισορροπημένο και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακό περιβάλλον.

Ο όμιλος EDP ακολουθεί πιστά τη στρατηγική ανάπτυξής του και στοχεύει στην προσέλκυση κορυφαίων επαγγελματιών στους επιχειρηματικούς του τομείς, αναπτύσσοντας διάφορα προγράμματα προσέλκυσης ταλέντων για την επίτευξη αυτού του στόχου. Επιπλέον, η EDP και η EDPR προωθούν συνεχώς μέτρα και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν ενεργά στη βελτίωση της εργασιακής εμπειρίας των συνεργατών της. Προωθεί μια κουλτούρα ανάπτυξης και ανατροφοδότησης και διεξάγει εκστρατείες που προωθούν την ευημερία, την ψυχική και σωματική υγεία και τις βιώσιμες πρακτικές.

Το Top Employer Institute αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την αναγνώριση των βέλτιστων πρακτικών στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας και έχοντας ήδη πιστοποιήσει περισσότερους από 1.800 οργανισμούς παγκοσμίως