Έως 27 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το «Next Stage Sustainability Bootcamp 2023»

Έως 27 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για το «Next Stage Sustainability Bootcamp 2023»
Παρασκευή, 20/10/2023 - 14:23

Μέχρι τις 27 Οκτωβρίου μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις όσες νεοφυείς επιχειρήσεις θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση στο «Next Stage Sustainability Bootcamp 2023», που θα πραγματοποιηθεί στις 3 έως 12 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά με το βλέμμα στραμμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, δίνει φέτος έμφαση σε ιδέες αρχικού σταδίου από startups και ερευνητές, γύρω από τους άξονες της αγροδιατροφής και της ενέργειας.

Πρόκειται για ένα δωρεάν πρόγραμμα υποστήριξης, που στόχο έχει να ενδυναμώσει νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στον αγροδιατροφικό και ενεργειακό τομέα, προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω και να απαντήσουν στις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις.

«Εάν θέλετε να συνεισφέρετε σε αυτήν την προσπάθεια και δουλεύετε σε μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, τότε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για να πάρετε μέρος στο bootcamp, μέχρι 27 Οκτωβρίου στο nextstage.gr» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου bootcamp οι επιλεγμένες ομάδες θα λάβουν εκπαίδευση και εξειδικευμένη καθοδήγηση από μέντορες στον τομέα της βιωσιμότητας. Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία δικτύωσης με επιχειρηματίες, φορείς και στελέχη οργανισμών που στηρίζουν έμπρακτα τη βιώσιμη ανάπτυξη και αναζητούν συνεργασίες. Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε θεσμικούς επενδυτές και επιχειρηματικούς αγγέλους, διεκδικώντας βραβεία συνολικής αξίας άνω των 5.000 ευρώ και συνεχιζόμενη υποστήριξη και μετά την ολοκλήρωση του Bootcamp.

Το Next Stage είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, σε συνεργασία με το Friedrich Naumann Foundation for Freedom Greece and Cyprus, και υλοποιείται από την Ideas Forward. Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα nextstage. gr, αλλά και στην ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα της ΑΖΚ