ΡΑΑΕΥ: Πρόσκληση για την πλήρωση τριών θέσεων Νομικών με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου

ΡΑΑΕΥ: Πρόσκληση για την πλήρωση τριών θέσεων Νομικών με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου
Πέμπτη, 12/10/2023 - 10:23

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων η 30η.10.2023

Ο Κλάδος Ενέργειας της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) ασκεί τις αρμοδιότητες του εθνικού και ενωσιακού πλαισίου για τη ρύθμιση και την εποπτεία των ενεργειακών αγορών και των συμμετεχόντων σε αυτές, την αδειοδότηση και την παρακολούθηση των ενεργειακών δραστηριοτήτων, καθώς και την ασφάλεια εφοδιασμού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις Οδηγίες (ΕΕ) 2019/944 και 2009/73/ΕΚ, τον Κανονισμό 2019/943 και τους νόμους 4001/2011 και 4685/2020. Η ΡΑΑΕΥ προβαίνει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση τριών (3) θέσεων εργασίας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), με καταρχήν διάρκεια έως και τις 31.12.2023 σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 67 του ν. 4986/2022 (ΦΕΚ Α΄ 204/28.10.2022). Η σχετική δαπάνη θα καλυφθεί από εγκεκριμένη πίστωση του προϋπολογισμού της Αρχής.

Α. Περιγραφή θέσεων που προκηρύσσονται Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται σε νομικούς – δικηγόρους με εξειδίκευση στον τομέα της ενέργειας

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν αποδεδειγμένα:

α) πτυχίο Νομικής ελληνικού Α.Ε.Ι. ή αναγνωρισμένο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής. Εάν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή απαιτείται πράξη αναγνώρισης από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α, ή το Ι.Τ.Ε. για την ισοτιμία τίτλου ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) περί ισοτιμίας.

β) μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ή διδακτορικό δίπλωμα στον τομέα της ενέργειας ή στο δημόσιο – διοικητικό δίκαιο ή στο ευρωπαϊκό δίκαιο ή στο δίκαιο ανταγωνισμού. Για τους υποψηφίους των οποίων οι τίτλοι σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν χορηγηθεί από ίδρυμα του εξωτερικού, αυτοί θα πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικά αναγνώρισης και ισοτιμίας του ΔΟΑΤΑΠ.

γ) ιδιότητα του Δικηγόρου, εγγεγραμμένου σε Δικηγορικό Σύλλογο της Χώρας και

δ) τουλάχιστον τριετή (3) εργασιακή εμπειρία στον τομέα της ενέργειας.

ε) Τυχόν δικαστηριακή εμπειρία στον τομέα του δημοσίου δικαίου και του δικαίου ενέργειας θα συνεκτιμάται

Β. Επιπρόσθετα τυπικά προσόντα

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν άριστα την ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Επίσης, να έχουν γνώση χρήσης Η/Υ στα αντικείμενα:

(i) επεξεργασίας κειμένων,

(ii) υπολογιστικών φύλλων και

(iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

Τέλος, πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή Έλληνες κατά το γένος (ομογενείς) ή πολίτες άλλου κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι άρρενες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.

Γ. Περιεχόμενα αίτησης

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν τα κάτωθι έγγραφα και στοιχεία:

1. Βιογραφικό σημείωμα. Στο σώμα του βιογραφικού σημειώματος ή σε διακριτή συνοδευτική επιστολή θα πρέπει να περιλαμβάνεται δήλωση του υποψηφίου για την ακρίβεια των στοιχείων που παραθέτει και την εγκυρότητα των εγγράφων που συνυποβάλλει, υπογεγραμμένη από τον υποψήφιο και, με ποινή αποκλεισμού, θα πρέπει να έχει θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής του, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (με τη χρήση της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής «Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου», που είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr), από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα).

2. Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.

3. Ευκρινή αντίγραφα των πτυχίων και εγγράφων που αποδεικνύουν τα προσόντα του υποψηφίου.

4. Συστατικές επιστολές επιθυμητές.

Τα ανωτέρω στοιχεία υποβάλλονται ιδιοχείρως ή με συστημένη επιστολή (το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης) στη διεύθυνση Πειραιώς 132, Αθήνα, Τ.Κ.: 118 54 και ειδικότερα στο Τμήμα Γενικού Πρωτοκόλλου και Αρχείου της ΡΑΕ ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , από τις 12 Οκτωβρίου 2023 έως και τις 30 Οκτωβρίου 2023.

Δ. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει με κριτήριο την εξειδίκευση στα συγκεκριμένα αντικείμενα αρμοδιοτήτων του Κλάδου Ενέργειας της Αρχής, τις γνώσεις, την εργασιακή εμπειρία και την εν γένει συγκρότηση των υποψηφίων και την ετοιμότητά τους προς υποστήριξη του έργου της Αρχής με συνεργατικότητα και αποτελεσματικότητα.

Προς τούτο, η ΡΑΑΕΥ θα συλλέξει και θα επεξεργαστεί τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν στους Υποψηφίους και περιλαμβάνονται στις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που οι ίδιοι θα καταθέσουν, ή/και που προκύπτουν από αυτά, αποκλειστικά για τον σκοπό της επιλογής του Υποψηφίου / των Υποψηφίων για την πρόσληψή του/τους στη ΡΑΑΕΥ. Η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ) και την ισχύουσα εθνική νομοθεσία. Τα ως άνω δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν διαβιβάζονται, κοινοποιούνται, ανακοινώνονται σε τρίτους και δεν καθίστανται προσβάσιμα σε τρίτους, εκτός εάν τούτο επιβάλλεται από νόμο ή είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση δημοσίου συμφέροντος ή για την ικανοποίηση υπέρτερου εννόμου συμφέροντος του τρίτου προσώπου. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν στους Υποψηφίους και θα συλλεχθούν στο πλαίσιο της Παρούσας, θα διατηρούνται για ένα έτος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οπότε και θα διαγράφονται.

Ε. Όλες οι αιτήσεις επέχουν θέση υπεύθυνης δήλωσης ως προς την ακρίβεια των αναφερομένων σε αυτές και των δηλούμενων στοιχείων και θα θεωρηθούν εμπιστευτικές. Η Αρχή διατηρεί το δικαίωμα να ζητά από άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και από ΝΠΔΔ την επαλήθευση της γνησιότητας των στοιχείων που υποβάλλονται. Ως αίτηση θεωρείται το συνοδευτικό κείμενο του βιογραφικού σημειώματος ή και το ίδιο το βιογραφικό σημείωμα που υποβάλλεται και πρέπει να φέρει σήμανση για το γνήσιο της υπογραφής.

ΣΤ. Η παρούσα προκήρυξη θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΡΑΑΕΥ (www.raaey.gr) και θα αποσταλεί στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιώς.