Αναζητείται σύμβουλος για θέματα ενέργειας για την ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ

Αναζητείται σύμβουλος για θέματα ενέργειας για την ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΟΣΑ
Δευτέρα, 02/10/2023 - 07:10

Σύμβουλο για θέματα ενέργειας, ενεργειακής μετάβασης και κλιματικής αλλαγής για να στελεχώσει τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (ΜΕΑ) στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που εδρεύει στο Παρίσι, αναζητεί η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους, μόνιμους ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, υπαλλήλους που εργάζονται σε φορείς του δημόσιου τομέα να υποβάλουν αίτηση απόσπασης για την κάλυψη της θέσης.

Το αντικείμενο εργασίας του συμβούλου περιλαμβάνει παρακολούθηση ομάδων εργασίας και επιτροπών του ΟΟΣΑ, ενημέρωση των - επίσημα ορισμένων - εθνικών εκπροσώπων σχετικά με τις εξελίξεις και τις νέες δράσεις του Οργανισμού, υποστήριξη των ελληνικών θέσεων στην γραμματεία του Οργανισμού και στις χώρες μέλη και προετοιμασία της ετήσιας υπουργικής συνόδου και καθώς και των επιμέρους θεματικών.

Τα απαραίτητα προσόντα για την κάλυψη της θέσης είναι τίτλος σπουδών πανεπιστημιακού ιδρύματος της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής, η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, να υπάρχει διδακτορικό δίπλωμα πανεπιστημιακού ιδρύματος της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο της αλλοδαπής και τουλάχιστον τριετής πραγματική δημόσια υπηρεσία σε οικονομικά θέματα ή σε αντικείμενα σχετικά με τις θεματικές επιτροπές που λειτουργούν στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας πανεπιστημιακού ιδρύματος της ημεδαπής ή αναγνωρισμένος ως ισότιμος και αντίστοιχος της αλλοδαπής και τουλάχιστον πενταετής δημόσια υπηρεσία σε οικονομικά θέματα ή σε αντικείμενα σχετικά με τις θεματικές επιτροπές που λειτουργούν στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ ή ο ενδιαφερόμενος να έχει αποφοιτήσει από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.). και τουλάχιστον πενταετής δημόσια υπηρεσία σε οικονομικά θέματα ή σε αντικείμενα σχετικά με τις θεματικές επιτροπές που λειτουργούν στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ. Πρόσθετα επιθυμητά προσόντα είναι η πολύ καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας και η πιστοποιημένη γνώση χειρισμού υπολογιστή.

Η απόσπαση θα πραγματοποιείται για διάστημα τριών ετών από την ανάληψη υπηρεσίας και μπορεί να παραταθεί για τρία επιπλέον έτη, για μία μόνο φορά. Η ανάληψη υπηρεσίας, πραγματοποιείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης απόσπασης. Μετά τη λήξη της απόσπασής τους, οι υπάλληλοι θα επιστρέφουν στις οργανικές τους θέσεις.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση από σήμερα 02/10/2023 έως και 16/10/2023, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα «Για την πλήρωση της θέσης Συμβούλου στη ΜΕΑ-ΟΟΣΑ στο Παρίσι». Στην αίτηση θα πρέπει να επισυνάπτονται: α) αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα από το οποίο, μεταξύ άλλων, να προκύπτει κατά τρόπο σαφή η - σύμφωνα με τα ανωτέρω - απαιτούμενη προϋπηρεσία (φορέας στον οποίο έχει διανυθεί, χρονικό διάστημα και ακριβής περιγραφή του αντικειμένου ενασχόλησης), β) συνοδευτική επιστολή στην οποία να αναλύεται το ενδιαφέρον για την απόσπαση, γ) πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών (πλην των υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών), στο οποίο να αναφέρεται επιπλέον ότι στον/στην υποψήφιο-α δεν έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή, η οποία δεν έχει διαγραφεί, ούτε εκκρεμεί εις βάρος του/της πειθαρχική ή ποινική δίωξη και ότι δεν έχει οποιοδήποτε κώλυμα απόσπασης από άλλη γενική ή ειδική διάταξη και δ) λοιπά δικαιολογητικά για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς τους.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν σε συνέντευξη στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης θα δοθεί στους υποψηφίους κείμενο στην αγγλική γλώσσα για να συντάξουν περίληψη αυτού προκειμένου να αξιολογηθεί η ικανότητά τους στον γραπτό λόγο.