Στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Δευτέρα, 11/09/2023 - 11:47

Οι επιπτώσεις και τα μέτρα στήριξης μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τον Έβρο όπου θα έχει σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων σχετικά με τις επιπτώσεις και τα μέτρα στήριξης από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Νωρίτερα το πρωί μετέβη στην περιοχή της Δαδιάς, όπου παρέστη στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου στην Παλαγία το οποίο είχε καταστραφεί από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο σχολείο πρόκειται να επισκευαστεί από την ΔΕΠΑ Εμπορίας ή οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του αν. Υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, ύστερα από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνοντας τις δαπάνες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσανοι καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο.

i-depa-emporias-apokathista-tis-zimies-toy-dimotikoy-scholeioy-palagias-apo-tis-katastrofikes-foties-1-1200x675.jpeg

Το σχολείο, στο οποίο φοιτούν85 μαθητές, υπέστη σοβαρότατες βλάβες από τη φωτιά, οι οποίες το καθιστούν ακατάλληλο προς χρήση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Με δεδομένη την κοινωνική της ευαισθησία και έντονη δράση σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνηςη ΔΕΠΑ Εμπορίας προχωρά άμεσα στην αποδέσμευση του απαιτούμενου ποσού για την έγκαιρη και ολική αποκατάσταση του σχολείουστην εν λόγω πληγείσα περιοχή.

Πιστή στις δεσμεύσεις της για κοινωνική συνεισφορά και με οδηγό τις αρχές της αλληλεγγύης και του σεβασμού προς τον άνθρωπο, οι οποίες διέπουν την εταιρική της φιλοσοφία, ηΔΕΠΑ Εμπορίαςυποστηρίζει έμπρακτα τον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και το κοινωνικό σύνολο που δοκιμάστηκε από τη μεγάλη αυτή φυσική καταστροφή.