«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Πώς θα δείτε τα τελικά αποτελέσματα και τις επιταγές

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Πώς θα δείτε τα τελικά αποτελέσματα και τις επιταγές
Τετάρτη, 19/07/2023 - 11:55

Ολοκληρώθηκε η περίοδος των ενστάσεων στο Ανακυκλώνω Αλλάζω Θερμοσίφωνα και τώρα έρχονται τα τελικά αποτελέσματα.

Ολοκληρώθηκε η περίοδος των ενστάσεων στο Ανακυκλώνω Αλλάζω Θερμοσίφωνα και τώρα έρχονται τα τελικά αποτελέσματα. Σημειώνεται ότι ένας στους τρεις πολίτες που έκαναν αίτηση για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» έχουν λάβει προσωρινή έγκριση για αντικατάσταση του ηλεκτρικού τους θερμοσίφωνα με σύγχρονο ηλιακό με επιδότηση

Πλέον θα ξεκινήσει η ανάρτηση των οριστικών πινάκων με τους τελικούς δικαιούχους που θα μπορέσουν να λάβουν τις ειδικές επιταγές για να μπει σε τροχιά υλοποίησης το εν λόγω πρόγραμμα που προσφέρει σημαντικά ποσοστά επιδότησης.

Σύμφωνα με τα στοιχειά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί έως τις 20 Ιουνίου που έληξε η σχετική προθεσμία, ξεπέρασε τις 300.000, ενώ οι αιτήσεις που εγκρίνονται ανέρχονται σε 95.861 και οι οποίες έχουν συνολικό προϋπολογισμό 99.984.006 ευρώ καλύπτοντας όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Οι προσωρινοί πίνακες, με τους επιλέξιμους και τους επιλαχόντες δικαιούχους του «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» αναρτήθηκαν στις 11 Ιουλίου στην ιστοσελίδα: allazothermosifona.gov.gr και πολλοί είναι οι δικαιούχοι που αναζητούν τον τρόπο για να πληρωθούν αν τελικά εγκρίθηκε η αίτησή τους ή όχι.

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Βήμα - Βήμα τα αποτελέσματα

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να μπει στην πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr θα πρέπει να κατέβει χαμηλά στη σελίδα και να κάνει κλικ εκεί που λέει «Είσοδος στην ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων» κάτω από τον διακριτικό τίτλο: «Θέλω να αλλάξω τον παλιό μου θερμοσίφωνα». Αμέσως μετά θα του ζητηθεί να εισάγει τους κωδικούς Taxisnet και να πατήσει σύνδεση. Με την ορθή εισαγωγή των εν λόγω κωδικών του ζητείται επιπλέον να πατήσει «συνέχεια» στη διαδικασία αυθεντικοποίησης του χρήστη και μετά να κάνει κλικ στο κουμπί «Αποστολή».

Μόλις ολοκληρώσει τα παραπάνω σύντομα βήματα θα βρεθεί ο ενδιαφερόμενος στο περιβάλλον προσωρινής αξιολόγησης της αίτησής του και στο παράδειγμά μας ο δικαιούχος έχει λάβει «έγκριση» και δύναται να χρηματοδοτηθεί για την αντικατάσταση του ηλεκτρικού – ενεργοβόρου θερμοσίφωνα με σύγχρονο ηλιακό.

Το Πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων Ηλεκτρικών Θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας Ηλιακούς Θερμοσίφωνες.

Πώς να κάνετε χρήση των επιταγών σας:

1. Επιλέξτε ένα έμπορο λιανικής που συμμετέχει στο Πρόγραμμα, από τον οποίο θα αγοράσετε το νέο Ηλιακό Θερμοσίφωνα.

2. Προχωρήστε σε παραγγελία και παραδώστε την επιταγή που αφορά στο προϊόν, για να καλύψετε μέρος της δαπάνης αγοράς (η επιταγή σας θα δεσμευθεί από το συγκεκριμένο έμπορο). Εφόσον ο ίδιος έμπορος αναλάβει και τις εργασίες αντικατάστασης με δικά του συνεργεία, του παραδίδετε και τη δεύτερη επιταγή που θα καλύψει μέρος της δαπάνης των συμπληρωματικών υπηρεσιών.

3. Με την παραλαβή του προϊόντος, προχωρήστε στην απεγκατάσταση του παλιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα και στην τοποθέτηση του νέου Ηλιακού. Εφόσον για τις εργασίες αυτές επιλέξετε ανεξάρτητο επαγγελματία υδραυλικών εγκαταστάσεων που επίσης συμμετέχει στο Πρόγραμμα (εφόσον δηλαδή οι εργασίες δεν έχουν αναληφθεί από τον έμπορο), μπορείτε να παραδώσετε σε αυτόν τη δεύτερη επιταγή που θα καλύψει μέρος της δαπάνης των συμπληρωματικών υπηρεσιών.

4. Για να ισχύει η επιδότηση τόσο της αγοράς του προϊόντος, όσο και των συμπληρωματικών εργασιών, θα πρέπει υποχρεωτικά να παραδώσετε τον παλιό Ηλεκτρικό Θερμοσίφωνα στον έμπορο λιανικής από όπου αγοράσατε το νέο Ηλιακό.