Εκδήλωση ΣΒΕ με θέμα: Εξοικονόμηση Ενέργειας στη Βιομηχανία – Προοπτικές και Προκλήσεις

Εκδήλωση ΣΒΕ με θέμα: Εξοικονόμηση Ενέργειας στη Βιομηχανία – Προοπτικές και Προκλήσεις
Τρίτη, 09/05/2023 - 13:25

Στις 8 Μαΐου 2023, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), διοργάνωσε, στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, με ιδιαίτερη επιτυχία, εκδήλωση με θέμα: «Εξοικονόμηση Ενέργειας στη Βιομηχανία – Προοπτικές και Προκλήσεις».

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος του ΣΒΕ κα Λουκία Σαράντη η οποία τόνισε την ανάγκη της ελληνικής βιομηχανίας για αποδοτική χρήση ενέργειας καθώς το θέμα του κόστους της ενέργειας ήρθε για να μείνει και θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό ακόμη.

Η κα Ζωή Καμπούρη, Υπεύθυνη Ενεργειακής Διαχείρισης της ALUMIL και συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας «Ενέργεια» του ΣΒΕ, στην εισαγωγική της τοποθέτηση ανέφερε ότι η απάντηση στην ενεργειακή κρίση είναι η ενεργειακή αποδοτικότητα, η βέλτιστη διαχείριση ενέργειας και η αύξηση της ενσωμάτωσης ΑΠΕ στη βιομηχανία. Κίνητρα και ευκαιρίες υπάρχουν, θα πρέπει οι επιχειρήσεις να τα εκμεταλλευτούν κατάλληλα προκειμένου να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Ο κ. Γιώργος Χαλβατζής, CEO της RENEL IKE αναφέρθηκε στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τη βιομηχανία και τόνισε πως ήρθε η ώρα για δράση στην πλέον ώριμη περίοδο των ΑΠΕ στην Ελλάδα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη ενεργειακή αυτονομία και αυτάρκεια.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις από τον κ. Χρήστο Σκαρλατάκη, Account Manager Industry Greece & Cyprus της ΑΒΒ και τον κ. Αλέξανδρο Χατζηαλεξιάδη, BESS Solution Manager της Huawei, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη διαχείριση ενέργειας και τη μείωση του κόστους από τη χρήση νέων τεχνολογιών στη διαχείριση της παραγωγής και στα συστήματα αποθήκευσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του κ. Σπύρου Τζιάκα, Αντιπροέδρου του Ελληνικού Συνδέσμου Παραγωγών Βιοαερίου (ΕΣΠΑΒ) και Διευθύνοντα Συμβούλου της Βιοενέργεια Νιγρίτας, ο οποίος ανέπτυξε τις δυνατότητες παραγωγής βιομεθανίου τονίζοντας ότι αποτελεί υποσχόμενο ανανεώσιμο καύσιμο που μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας στη χώρα μας εφόσον δημιουργηθεί το απαιτούμενο θεσμικό πλαίσιο για τη διάθεσή του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι ομιλητές δέχθηκαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

0509_ENERGY.jpg