Alba Graduate Business School: Ολοκληρώθηκε o 2ος κύκλος του Executive Program in Energy Business

Alba Graduate Business School: Ολοκληρώθηκε o 2ος κύκλος του Executive Program in Energy Business
Πέμπτη, 09/02/2023 - 14:44

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 3ο κύκλο

Το τέλος του δεύτερου κύκλου σπουδών του Executive Program in Energy Business, που προσφέρεται από το Alba Graduate Business School σε συνεργασία με το Audencia Business School, σηματοδότησε η τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου.

Τα 31 εγγεγραμμένα στελέχη, από περισσότερες από επτά εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, παρουσίασαν τις τελικές τους εργασίες πριν την τελετή αποφοίτησής τους. Για την τελική παρουσίαση των project τους, οι συμμετέχοντες εργάστηκαν σε ομάδες διεκπεραιώνοντας ένα έργο στρατηγικής βασισμένο στην ανάλυση είτε μιας πραγματικής εταιρείας ενέργειας είτε ενός από τα τμήματα / επιχειρηματικές μονάδες της.

Το Executive Program in Energy Business, διάρκειας 146 ωρών, έχει ως στόχο να βοηθήσει ανώτερα και ανώτατα στελέχη που απασχολούνται στον τομέα της ενέργειας και επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν ή να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις τρέχουσες τάσεις, ευκαιρίες, προκλήσεις και τις επιπτώσεις αυτών στην εργασία και τις εταιρείες τους.

Το πρόγραμμα συνδυάζει πρακτικές γνώσεις που βρίσκονται στην αιχμή των εξελίξεων στον τομέα της ενέργειας με γνώσεις που προκύπτουν από την έρευνα στο πεδίο των επιχειρήσεων και της διοίκησης. Έχει σχεδιαστεί και ενορχηστρωθεί με σκοπό να προσφέρει στους συμμετέχοντες βαθιά και ολιστική κατανόηση των τάσεων, των ευκαιριών και των προκλήσεων του κλάδου της ενέργειας, ένα στέρεο υπόβαθρο επιχειρηματικής και διοικητικής μάθησης, ένα σύγχρονο σύνολο δεξιοτήτων και εργαλείων που θα τους ενδυναμώσει με τις γνώσεις και τις ικανότητες προκειμένου να ξεκινήσουν ή να αναπτύξουν περαιτέρω μια καριέρα στον τομέα της ενέργειας, καθώς και ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο μάθησης που θα τους βοηθήσει να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλους επαγγελματίες και να μάθουν ο ένας από τον άλλο.

«Η Ελλάδα αναπτύσσεται ως ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, και το ενεργειακό οικοσύστημα αναπτύσσεται εξίσου ραγδαία. Το Alba σε συνεργασία με το Audencia Business School, υποστηρίζουν ενεργά την εξέλιξη του οικοσυστήματος αυτού συμβάλλοντας στην ανάπτυξη στελεχών μέσω του καινοτόμου εκπαιδευτικού Προγράμματος “Executive Program in Energy Business”. Πρόσφατα, 31 υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Πρόγραμμα και ήδη ο επόμενος (3ος) κύκλος του Προγράμματος ξεκινά πολύ σύντομα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κλάδος έχει αγκαλιάσει το Πρόγραμμα από την πρώτη στιγμή και μας εμπιστεύεται την ανάπτυξη δεξιοτήτων των στελεχών του», δήλωσε ο Δρ. Κώστας Αξαρλόγλου - Πρύτανης και Καθηγητής διεθνών επιχειρηµατικών σχέσεων και στρατηγικής στο Alba Graduate Business School, The American college of Greece.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη μέθοδο της σύγχρονης διδασκαλίας, είναι άκρως διαδραστικό και συμμετοχικό. Η υβριδική λειτουργία συνδυάζει δια ζώσης συναντήσεις και σύγχρονες διαδικτυακές συνεδρίες, ενώ η γλώσσα διδασκαλίας είναι τα ελληνικά.

Οι αιτήσεις για τον 3ο κύκλο σπουδών, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για αυτή την άνοιξη, έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν early-bird αίτηση έως τις 28/02/2023. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τον Μάρτιο του 2023.