Novatek και Deepak Fertilizers υπέγραψαν μνημόνιο για προμήθεια LNG

Novatek και Deepak Fertilizers υπέγραψαν μνημόνιο για προμήθεια LNG
Πέμπτη, 09/02/2023 - 08:06

Η Novatek και η ινδική Deepak Fertilizers and Petrochemicals Corporation Ltd. υπέγραψαν ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο κατανόησης για την προμήθεια LNG και αμμωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Ενεργειακή Εβδομάδα της Ινδίας.

Το Μνημόνιο Συνεννόησης προβλέπει spot και μακροπρόθεσμες παραδόσεις LNG στην Deepak Fertilisers, μεταξύ άλλων από το έργο Arctic LNG 2, ανέφερε η Novatek σε σχετικό δελτίο τύπου.

Τα δύο μέρη σκοπεύουν επίσης να συνεργαστούν για τη μακροπρόθεσμη προμήθεια υδρογόνου και αμμωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα που παράγεται με τη χρήση δέσμευσης άνθρακα και υπόγειας αποθήκευσης, πυρόλυσης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη μελλοντική τοποθεσία χημικών αερίων της Novatek στο Yamal. Η μελέτη pre-FEED για το χημικό σύμπλεγμα αερίων ολοκληρώθηκε το 2022.

«Η αμοιβαία επωφελής ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των χωρών μας αναπτύσσεται ενεργά και το Μνημόνιο που υπογράφηκε θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυσή της», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Novatek, Leonid Mikhelson.

"Η υψηλής ποιότητας βάση πόρων χαμηλού κόστους καθώς και οι προηγμένες διαδικασίες και οι υλικοτεχνικές λύσεις θα επιτρέψουν στη Novatek να προμηθεύει ανταγωνιστικό LNG με ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα στην ενεργειακή αγορά της Ινδίας, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως. Συνεργασία στον τομέα των χαμηλών εκπομπών άνθρακα, του υδρογόνο και της αμμωνία, τα οποία σκοπεύουμε να παράγουμε μαζί με το LNG σε ένα ολοκληρωμένο σύμπλεγμα, θα διευκολύνουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής καθώς και την αντιμετώπιση των σχετικών περιβαλλοντικών και κλιματικών ζητημάτων», πρόσθεσε.