Σταύρος Παπασωτηρίου: Νέος ηλεκτρικός χώρος για τοπικούς επενδυτές φωτοβολταϊκών στη Φλώρινα

Σταύρος Παπασωτηρίου: Νέος ηλεκτρικός χώρος για τοπικούς επενδυτές φωτοβολταϊκών στη Φλώρινα
Τετάρτη, 20/12/2023 - 13:00

Συνάντηση του βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου

Σε συνάντηση του χθες με την αρμόδια υφυπουργό Αλεξάνδρα Σδούκου ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Σταύρος Παπασωτηρίου έθεσε το θέμα της δυνατότητας σύνδεσης τοπικών επενδυτών φωτοβολταϊκών με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στο νομό.

Το ζήτημα αυτό αφορά μικρές τοπικές επιχειρήσεις, ενεργειακές κοινότητες και μεμονωμένους αγρότες που ζητούν να ανοίξει νέος ηλεκτρικός χώρος στη Φλώρινα προκειμένου να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις γεωργικές εκτάσεις τους ως εκμεταλλεύσεις ΑΠΕ.

Παρουσιάζοντας τα αιτήματα των πολιτών ο Σταύρος Παπασωτηρίου επεσήμανε ότι στο πλαίσιο αλλαγής του ενεργειακού μείγματος στη Δυτική Μακεδονία, προωθήθηκαν τόσο από την Πολιτεία όσο κι από την Ε.Ε σημαντικές πρωτοβουλίες για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση του νομού Φλώρινας, ακριβώς επειδή αναγνωρίστηκαν οι σοβαρές συνέπειες της απολιγνιτοποίησης στη τοπική οικονομία και κοινωνία.

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας αναγνώρισε την ανάγκη ομαλής μετάβασης της Φλώρινας στη μεταλιγνιτική εποχή και δήλωσε ότι θα εξετάσει θετικά την προοπτική αναβάθμισης από τον ΔΕΔΔΗΕ δυο τοπικών υποσταθμών προκειμένου να μεγαλώσει ο ηλεκτρικός χώρος του νομού, ο οποίος θα διατεθεί και στους τοπικούς επενδυτές σύμφωνα με την ισχύουσα προτεραιοποίησή τους.