Οικολόγοι Πράσινοι: Η αλήθεια για τα Πράσινα Κόμματα που έκοψε ο Άρειος Πάγος

Οικολόγοι Πράσινοι: Η αλήθεια για τα Πράσινα Κόμματα που έκοψε ο Άρειος Πάγος
Παρασκευή, 05/05/2023 - 15:52

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ κατεβαίνουν δυναμικά στις εκλογές

Τοκόμμα των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ,μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματοςκαι κυρίαρχο κόμμα πράσινης πολιτικής στην Ελλάδα, κατόπιν διασποράς κακόβουλων ψευδών ειδήσεων,με το παρόν διευκρινίζει ότι κατόπιν και της εγκρίσεως του Αρείου Πάγουκατεβαίνει δυναμικά στις εκλογές με την συμμαχία«Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Πράσινη Ενότητα», με πλήρες πολιτικό πρόγραμμα για όλα τα θέματα που ταλανίζουν την ζωή των συμπολιτών μας, με λύσεις που φιλτράρονται μέσα από τις αρχές της βιωσιμότητας και του πράσινου μετασχηματισμού.

Δυστυχώς κάποια από τα διαγραμμένα μέλη του κόμματος μας, που προσχώρησαν σε διαφορετικό κομματικό συνασπισμό με την ονομασία «ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΩΒ», προφανώς για να εκμεταλλευτούν την απήχηση και τη δυναμική που έχει το όνομα των «Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ», ψευδώς διέδιδαν ότι το κόμμα μας αποτελεί μέρος αυτής της συμμαχίας. Υπήρξαν μεν συζητήσεις, αλλά το κόμμα μας τον Ιανουάριο του 2023 με απόφαση του συνεδρίου του, που αποτελεί το ανώτατο συλλογικό μας όργανο αποφάσισε να μην συμμετέχει σε αυτό τον συνασπισμό, καθώς τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θεωρήσαμε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την κοινή μας κάθοδο.

Ο Άρειος Πάγος έθεσε εκτός εκλογικής αναμέτρησης τον συνασπισμό «ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΩΒ». Με τοπαρόν,διευκρινίζουμεκαι ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Ουδέποτε υπήρξε θέμα για τη νομιμότητα της συμμετοχής των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝστις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
  • Γιακάθε είδηση που ψευδώς, ακούσια ή εκούσια επικοινωνείότι το κόμμα των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ τέθηκε εκτός εκλογικής αναμέτρησηςή ότι αποτελεί μέρος του Συνασπισμού «ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΩΒ», θα συνεχίσουμε ναπροβαίνουμε σε ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειαςμε όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε, όπως ήδη έχουμε πράξει.
  • Πολιτευόμαστε πάντα μεήθος και αμέριστο σεβασμόγια κάθε πολιτικό, κάθε κόμμα και κάθε θεσμό που αποτελεί μέρος της δημοκρατίας μας, ανεξαρτήτως διαφορών πολιτικής ιδεολογίας.
  • Τρέφουμε αμέριστοσεβασμόγια κάθε κόμμα ή πολιτικό συνασπισμό που εμφορείται από «πράσινες» αρχέςκαι στοχεύει σε ένα βιώσιμο και αξιοβίωτο μέλλον και διατηρούμε πάντα ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τον ευρύτερο πράσινο χώρο. Είμαστε ανοικτοί σε πολιτικές συνεργασίες με όσους μοιράζονται και μπορούν να ακολουθήσουν το όραμά μας. Τον τελικό λόγο για οποιαδήποτε συνεργασία τον έχει πάντα το ανώτατο συλλογικό μας όργανο, το συνέδριο μας.

Σε κάθε δεδομένη στιγμή οφείλουμε να είμαστε ακριβείς με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και να επικοινωνούμε τα γεγονότα ως έχουν.