Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση απορριμματοφόρων και καφέ κάδων στον Δήμο Πετρούπολης

Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση απορριμματοφόρων και καφέ κάδων στον Δήμο Πετρούπολης
Deltio Typou
Τρίτη, 13/12/2022 - 17:29

Με 4 σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων, συσκευασίες κομπόστ και 888 καφέ κάδους ενισχύθηκε σήμερα ο Δήμος Πετρούπολης από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Πετρούπολης Στ. Βλάχο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθήνας Ανδ. Λεωτσάκο και τον Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη. Παρόντες ήταν και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου Φ. Χριστόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Β. Φιλίππου

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παραδίδοντας τον εξοπλισμό, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την καλή συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης, τις επιδόσεις του δήμου στο θέμα της κομποστοποίησης, αλλά και την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, στο γενικότερο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης υλικών και την υλοποίηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Βρισκόμαστε εδώ, στην Πετρούπολη με τον άξιο Δήμαρχο, τον Στέφανο Βλάχο και έχουμε τη χαρά να διαθέσουμε 4 υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα αποκομιδής βιοαποβλήτων και 888 καφέ κάδους, καθώς επίσης και κομπόστ, το προϊόν της διαλογής των βιοαποβλήτων. Σήμερα κάνουμε άλλο ένα αποφασιστικό βήμα ώστε να μπούμε σε μία άλλη εποχή, την εποχή που το σύμμεικτο σκουπίδι δεν θα πηγαίνει στη χωματερή, αλλά μετά τη διαλογή θα μπορεί να χρησιμοποιείται με άλλους τρόπους, πιο φιλικούς προς το περιβάλλον. Γνωρίζουμε ότι η Πετρούπολη είναι πονεμένη περιοχή, ότι βρίσκεται κοντά στη χωματερή της Φυλής και γι' αυτό έχει ιδιαίτερη αξία να κάνουμε στην πράξη την "πράσινη Περιφέρεια", ενισχύοντας την αλυσίδα της ανακύκλωσης. Εξάλλου για αυτό αγωνιζόμαστε σε όλους τους δήμους και είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων που για χρόνια θάβονταν, θα πάψουν να θάβονται, ως αποτέλεσμα της μεγάλης μας προσπάθειας. Είμαι σίγουρος ότι ο εξοπλισμός που σήμερα παραδίδουμε, θα έχει άμεσα και καλά αποτελέσματα. Η Περιφέρεια και ο ΕΔΣΝΑ θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό του δήμου και της δημοτικής αρχής”.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στ. Βλάχος, δήλωσε τα εξής:

“Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου και τη χαρά μου που σήμερα παραλαμβάνουμε 4 απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων τα οποία είναι μέσα στα πλαίσια της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται και ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη για την προσπάθεια που καταβάλει για την ανακύκλωση και για τη διαλογή στην πηγή. Ο δήμος μας είναι πάντα πρωτοπόρος στα θέματα της διαλογής. Εμείς εφαρμόσαμε πρώτοι την κομποστοποίηση στην περιοχή και τώρα είναι η ευκαιρία να κάνουμε μία επανεκκίνηση σε αυτή τη σωστή κατεύθυνση, γιατί το μέλλον είναι η διαλογή στην πηγή και η εξάλειψη όλων των σύμμεικτων που πηγαίνουν στην χωματερή με τις δυσάρεστες συνέπειες για το περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι αυτό το βήμα θα είναι καθοριστικό για τη χώρα μας ώστε να πάψουμε να είμαστε οι "φτωχοί συγγενείς" της Ευρώπης. Φανταστείτε ότι παρά το γεγονός ότι στην Ευρώπη το 80% πηγαίνει στην ανακύκλωση και το 20% θάβεται, συμβαίνει το αντίθετο στη χώρα μας. Πρέπει αυτό να το ανατρέψουμε και να το διορθώσουμε ώστε να γίνουμε πράγματι μία σύγχρονη χώρα που σέβεται το περιβάλλον. Είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση και ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία και αυτή τη βοήθεια”.