Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη πρέπει να συμφωνήσει σε ένα πλαφόν στο φυσικό αέριο

Βαρβιτσιώτης: Η Ευρώπη πρέπει να συμφωνήσει σε ένα πλαφόν στο φυσικό αέριο
Παρασκευή, 18/11/2022 - 13:16

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ

«Θα παρουσιάσουμε για άλλη μία φορά όχι μόνο την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε μέσα από τα τριμερή και πολυμερή σχήματα, για να φέρουμε τις χώρες της Μεσογείου πιο κοντά στην Ευρώπη». Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσερχόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι «είναι για μας σημαντικό η Νοτιοανατολική Μεσόγειος να καταστεί μία περιοχή συνεργασίας, είναι πολύ σημαντικό και για την Ευρώπη, γιατί από κει μπορεί να αντλήσει κρίσιμους ενεργειακούς πόρους».

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι η Ευρώπη δεν έχει ακόμα βρει τον τρόπο αντιμετώπισής της και για τον λόγο αυτό, όπως είπε, «επιμένουμε στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, μέρος από τις οποίες ήδη έχει υιοθετήσει η Κομισιόν στις προτάσεις που κάνει προς το Συμβούλιο». «Πρέπει και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, και ειδικά η Γερμανία, να δεχτούν ότι ο περιορισμός των τιμών μέσα από ένα πλαφόν στην τιμή, μέσα από ένα διάδρομο τιμών, θα μπορέσει να αποσυμφορήσει αυτή τη μεγάλη ένταση η οποία φαίνεται σήμερα στο χρηματιστήριο της ενέργειας», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός.