Στην Πράγα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας - Η ενεργειακή κρίση στην ατζέντα των συζητήσεων

Στην Πράγα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας - Η ενεργειακή κρίση στην ατζέντα των συζητήσεων
Πέμπτη, 06/10/2022 - 09:51

Τρεις άξονες θα θέσει στις εργασίες της Προπαρασκευαστικής Συνόδου του PES, συμμετέχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Τρία είναι τα θέματα που θα θέσει ο Αλέξης Τσίπρας στους Ευρωσοσιαλιστές.

Το πρώτο είναι η στήριξη της πρωτοβουλίας Τζεντιλόνι- Μπρετόν για χρηματοδοτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα προτείνει την έκδοση κοινού ευρωομολόγου που θα στοχεύει στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στη χρηματοδότηση στοχευμένων εθνικών παρεμβάσεων.

Σύμφωνα με πηγές ο κ. Τσίπρας θα υπογραμμίσει ότι «ο μόνος σίγουρος τρόπος να βρεθούμε πάλι μπροστά σε μια κρίση χρέους στην Ευρώπη είναι να συνεχίσουμε μια "κούρσα εθνικών επιδοτήσεων" που θα αφήνει τεράστια περιθώρια αισχροκέρδειας αλλά και ανεξέλεγκτων ελλειμμάτων» καθώς και ότι «επιτέλους πρέπει να αποφασίσουμε αν το μέλλον μας είναι η αλληλεγγύη ή ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει, όπως φαίνεται να επιλέγει η Γερμανία. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη των αξιών μας».

Το δεύτερο θέμα είναι η ανάγκη να αναλάβει η ΕΕ διπλωματικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. θα αναφερθεί στην τουρκική επιθετικότητα και στη πρόσφατη παράνομη Τουρκολυβική Συμφωνία, ζητώντας επιτακτικά η ΕΕ να αποφασίσει άμεσα πακέτο κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θα αναφερθεί στην τουρκική επιθετικότητα και στη πρόσφατη παράνομη Τουρκολυβική Συμφωνία, ζητώντας επιτακτικά η ΕΕ να αποφασίσει άμεσα πακέτο κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, που θα ενεργοποιηθεί εάν η τελευταία παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας με έρευνες δυτικά του 28ου μεσημβρινού.

Τελευταία τροποποίηση στις 06/10/2022 - 13:53