Πέρκα: Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και στον β’ κύκλο του ‘Κινούμαι Ηλεκτρικά’

Πέρκα: Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και στον β’ κύκλο του ‘Κινούμαι Ηλεκτρικά’
Eurokinissi
Δευτέρα, 19/09/2022 - 19:10

Την καθυστέρη στην έναρξη του β’ κύκλου του ‘Κινούμαι Ηλεκτρικά’, αλλά κυρίως τον πλημμελή σχεδιασμό του, όπως συνέβη και στον α’ κύκλο, αναδεικνύει με ερώτησή της προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πέρκα, μαζί με ακόμα 40 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Πέρκα σχολιάζει την απουσία και από το β’ κύκλο των δημόσιων μέσων μεταφοράς, των ταξί, τη στιγμή που και το ξεχωριστό Πρόγραμμα για ηλεκτρικά ταξί από το Ταμείο Ανάκαμψης - με το όποιο ελάχιστο αποτύπωμα - αγνοείται, τις διαδοχικές παρατάσεις στο Πρόγραμμα των Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), αλλά και το γεγονός ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας φαίνεται να αγνοεί ότι ακόμα και με τις αυξήσεις στις επιδοτήσεις, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να αλλάξουν το συμβατικό τους όχημα με ηλεκτρικό.

Αναφέρεται επίσης στην αποτυχία του α’ κύκλου, με την εξαιρετικά χαμηλή απορρόφηση και με το ποδήλατο ως απόλυτο πρωταγωνιστή, αφού μόλις το 9% των αιτήσεων αφορούσε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εκφράζει τον προβληματισμό της για το β’ κύκλο, γιατί φαίνεται ότι ξεκίνησε χωρίς την απαραίτητη αποτίμηση του α’ κύκλου και τις κατάλληλες διορθώσεις/βελτιώσεις.

Δεδομένης τέλος της σύγχυσης που φαίνεται να επικρατεί στο ΥΠΕΝ για τον αριθμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν το 2022, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά από τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών να καταθέσει τα σχετικά στοιχεία.