Περιφ. Αττικής: Παράδοση απορριμματοφόρου συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδων στον Δήμο Ψυχικού

Περιφ. Αττικής: Παράδοση απορριμματοφόρου συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδων στον Δήμο Ψυχικού
Πέμπτη, 02/11/2023 - 14:04

Γ. Πατούλης: «Περιφέρεια Αττικής και ΕΔΣΝΑ εξασφαλίσαμε σύγχρονα εργαλεία στους Δήμους επιτυγχάνοντας αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων»

Με την παράδοση στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού ακόμα ενός απορριμματοφόρου συλλογής βιοαποβλήτων,συνολικά έχουν δοθεί 2 από την Περιφέρεια, 364 καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης και εδαφοβελτιωτικού, συνεχίζεται η διανομή ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής.

Τον εξοπλισμό παρέλαβε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δ. Γαλάνης, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη.

Επισημαίνεται πως μέχρι τώρα, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης έχουν συνολικά παραδοθεί στους Δήμους της Αττικής, από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ167 ειδικά απορριμματοφόρα και 34.645 κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων.

Μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης του εξοπλισμού ο κ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Συνεχίζοντας τη συστηματική μας προσπάθεια για την ανακύκλωση στην Περιφέρεια Αττικής, παραδώσαμε σήμερα στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού και στο Δήμαρχο Δ. Γαλάνη, άλλο ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο διαλογής πράσινων βιοαποβλήτων και κάδους, στο πλαίσιο τους στρατηγικού μας σχεδιασμού για την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Στόχος μας είναι να έχουμε μείωση των σκουπιδιών που διοχετεύονται στη χωματερή, αλλά και συγχρόνως να δημιουργήσουμε προϊόντα όπως τα εδαφοβελτιωτικά, τα οποία χρησιμοποιούνται στους κήπους των πολιτών αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους. Το όφελος αυτής της διαδικασίας είναι πολλαπλό για το περιβάλλον αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Θα παρακαλέσω λοιπόν όλους τους πολίτες μαζί με τον Δήμο, με τον οποίο είχαμε άλλωστε άψογη συνεργασία μέσω του ευαισθητοποιημένου Δημάρχου, του Δημήτρη Γαλάνη, να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να προστατεύουν το περιβάλλον γιατί έτσι προστατεύουν τα παιδιά μας, στα οποία οφείλουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο, πιο πράσινο και ποιοτικότερο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού Δ. Γαλάνης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

Καταρχήν να τονίσω την αξία του προγράμματος και να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη, τον κύριο Πατούλη, για τη συνεισφορά του σε αυτό. Είναι το δεύτερο απορριμματοφόρο το οποίο μας χορηγεί μαζί με τους αντίστοιχους καφέ κάδους με στόχο να ενισχυθεί η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των δημοτών μας για να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να κάνουν ένα διαχωρισμό αποβλήτων. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό, ο πολίτης δηλαδή να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε την ίδια τη φύση να αφομοιώνει τα απόβλητα με ασφαλέστερο τρόπο για τον άνθρωπο. Έχει γίνει από την μεριά μας ένας απόλυτος συντονισμός μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τη διαδικασία διαλογής των απορριμμάτων και το δεύτερο αυτό απορριμματοφόρο θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση. Η προσφορά της Περιφέρειας είναι σημαντική και ουσιαστική. Θεωρώ μάλιστα, πως τώρα πλέον που έχουμε από την Περιφέρεια το σχετικό εξοπλισμό, θα θελήσουν και οι ίδιοι οι δημότες μας να συμμετέχουν ακόμα πιο ενεργά σε αυτό το πρόγραμμα. Μην ξεχνάμε βέβαια πως εκείνοι είναι που ανέδειξαν τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού τρίτο στην Αττική σχετικά με την ανακύκλωση και πραγματικά αισιοδοξώ και αναμένω ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.