Γραφάκος: Σημαντική εξέλιξη τα τελευταία 3,5 χρόνια στη διαχείριση των αποβλήτων

Γραφάκος: Σημαντική εξέλιξη τα τελευταία 3,5 χρόνια στη διαχείριση των αποβλήτων
Eurokinissi
Τετάρτη, 16/11/2022 - 19:25

Για «σημαντική εξέλιξη που έχει γίνει τα τελευταία 3,5 χρόνια στη διαχείριση των αποβλήτων στη χώρα μας» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος μιλώντας σε ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Το πρωί τοποθετήθηκα στην ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναφέρθηκα στη σημαντική εξέλιξη που έχει επιτευχθεί τα τελευταία 3,5 χρόνια στη διαχείριση των αποβλήτων και στην εξέλιξη των αναγκαίων υποδομών στη χώρα συνολικά, ενώ αναφέρθηκα επίσης και στην εξαιρετικά σημαντική πορεία κατασκευής των υποδομών διαχείρισης αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» ανέφερε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

Mετά την ημερίδα ο Γραφάκος επισκέφτηκε την μονάδα διαχείρισης αποβλήτων της Αρκαδίας η οποία δέχεται απόβλητα στο πλαίσιο της μεταβατικής περιόδου και θα αρχίσει να λειτουργεί πλήρως το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων της Μεσσηνίας η οποία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της κατασκευής της.

«Η δουλειά μας φέρνει αποτέλεσμα σε όλη την Ελλάδα. Στην Πελοπόννησο ήδη το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται, η περιφέρεια αυτή θα είναι μια από τις περιφέρειες της χώρας που θα πετύχουν σχετικά νωρίς τους στόχους εθνικού σχεδιασμό στη διαχείριση των αποβλήτων» τόνισε ακόμη ο κ. Γραφάκος.