Συνάντηση Αμυρά-Κασαπίδη: Στα σκαριά συνέδριο για τις περιοχές Natura, στις Πρέσπες

Συνάντηση Αμυρά-Κασαπίδη: Στα σκαριά συνέδριο για τις περιοχές Natura, στις Πρέσπες
Δευτέρα, 24/10/2022 - 13:05

Η ανάπτυξη των ορεινών μονοπατιών και σπάνιων οικοσυστημάτων της Δυτικής Μακεδονίας, στην ατζέντα της συνάντησης.

Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά συναντήθηκε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στην Αθήνα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα ανάπτυξης των ορεινών μονοπατιών και των σπάνιων οικοσυστημάτων της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και στη χρηματοδότηση της προετοιμασίας μελετών για την επέκταση των “μονοπατιών της ειρήνης” από το Λέχοβο προς την Κλεισούρα και τη Βλάστη έως το Νυμφαίο και την ευρύτερη περιοχή επικεντρώθηκε η συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Γιώργου Αμυρά με τον Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδη.

Ταυτόχρονα δρομολογήθηκε η ανάπτυξη ενός δεύτερου ορεινού μονοπατιού στην περιοχή των Κορεστείων, ενώ δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να αποκρυσταλλωθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παλαιού κονσερβοποιίου στη μικρή Πρέσπα, προς κατάλληλη αξιοποίηση του μεγάλου αυτού κτιρίου.

Τέλος συμφωνήθηκε από κοινού η διενέργεια στις Πρέσπες, διεθνούς Συνεδρίου για τις «περιοχές Natura υπό την απειλή της κλιματικής κρίσης», τον ερχόμενο Μάιο 2023.