Συμμετοχή της ΑΝΑΚΕΜ σε εκδήλωση του Δήμου Δράμας για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων

Συμμετοχή της ΑΝΑΚΕΜ σε εκδήλωση του Δήμου Δράμας για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων
Τρίτη, 05/10/2021 - 13:10

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Δράμας και η οποία απευθυνόταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τους τρόπους ορθολογικής διαχείρισης των αποβλήτων, συμμετείχε το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ) ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ. Η εκδήλωση έγινε στο πάρκο Αγίας Βαρβάρας, στο πλαίσιο της Πράξης «Ορθολογική Διαχείριση Αστικών Απορριμμάτων στο Δήμο Δράμας», η οποία αποτελεί τμήμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου.

Μέσα από βιωματικές δράσεις αλλά και τη διανομή έντυπου και εκπαιδευτικού υλικού, τα στελέχη της ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, την αξία της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Ενημέρωσαν επίσης τους μαθητές καθώς και τους επίσημους επισκέπτες για όλες τις δράσεις τις οποίες έχει υλοποιήσει η ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ, για τον καθαρισμό οικολογικά ευαίσθητων περιοχών από κάθε λογής ογκώδη απορρίμματα τα οποία εναποθέτουν επιτήδειοι σε παράνομους μπαζότοπους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης τα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων συσκευασιών, μπαταριών, λαμπτήρων και μικροσυσκευών, ελαστικών, λιπαντικών ελαίων, καθώς και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.).

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής κ. Μιχάλης Τάσσου, ο Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος ΔΙΑΑΜΑΘ κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο Γεν. Διευθυντής ΔΙΑΑΜΑΘ κ. Γ. Βογιατζής καθώς και οι Δήμαρχοι Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης και Παρανεστίου, κ. Αναστάσιος Καγιαόλου. Παρών και ο υπεύθυνος τμήματος marketing και ΟΤΑ της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), κ. Δημήτρης Παπασωτηρίου.