Η Gazprom ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας του Nord Stream από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου

Η Gazprom ανακοίνωσε τη διακοπή λειτουργίας του Nord Stream από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου
Τετάρτη, 31/08/2022 - 08:07

Η άντληση θα διακοπεί λόγω επισκευών της μοναδικής εναπομείνασας μονάδας συμπιεστή αερίου που βρίσκεται σε λειτουργία.

Η άντληση φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα διακοπεί από τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 31 Αυγούστου έως τις 04:00 ώρα Μόσχας στις 3 Σεπτεμβρίου λόγω επισκευών της μοναδικής εναπομείνασας μονάδας συμπιεστή φυσικού αερίου που βρίσκεται σε λειτουργία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom στην πλατφόρμα πληροφοριών Seeburger.

Τα στοιχεία από τον διαχειριστή του αγωγού, Nord Stream AG, δείχνουν ότι δεν υπήρξε καμία υποψηφιότητα για μεταφορά φυσικού αερίου από τις 03:00 ώρα Μόσχας στις 31 Αυγούστου.

Οι μετοχές της Gazprom σημείωσαν άνοδο 6% μετά την επιβεβαίωση των πληροφοριών σχετικά με την αναστολή της άντλησης φυσικού αερίου.

Η Gazprom ανέφερε νωρίτερα ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα διακοπούν πλήρως από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου λόγω επισκευών στη μοναδική εναπομείνασα μονάδα συμπιεστή φυσικού αερίου που βρίσκεται σε λειτουργία. Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες και δεν υπάρξουν τεχνικές βλάβες στη μονάδα, η μεταφορά αερίου θα αποκατασταθεί στα 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως.

Από τις 27 Ιουλίου, ο αγωγός Nord Stream λειτουργεί στο 20% της μέγιστης δυναμικότητάς του λόγω της διακοπής λειτουργίας αρκετών αεριοστροβίλων. Ένα από αυτά - κατασκευασμένο στον Καναδά από τη Siemens Energy - έχει σταλεί στο Μόντρεαλ για επισκευές. Λόγω των κυρώσεων της Οτάβα κατά της Μόσχας, ο κατασκευαστής αρνήθηκε αρχικά να επιστρέψει τον επισκευασμένο εξοπλισμό στη Γερμανία, αλλά μετά από πολυάριθμα αιτήματα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας αποφάσισε να τον επιστρέψει. Στις 25 Ιουλίου, η Gazprom ανακοίνωσε την αναγκαστική διακοπή λειτουργίας ενός άλλου κινητήρα αεριοστροβίλου στο σταθμό συμπιεστών Portovaya λόγω του τέλους του διαστήματος επιθεώρησης πριν από την επισκευή. Έτσι, μόνο ένας στρόβιλος παραμένει σε λειτουργία.

Τελευταία τροποποίηση στις 31/08/2022 - 18:10