Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ το αρδευτικό του Νέστου

Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ το αρδευτικό του Νέστου
Eurokinissi
Τετάρτη, 22/06/2022 - 17:13

Αρδευτικά έργα που δίνουν λύση στο τεράστιο αρδευτικό πρόβλημα της Ξάνθης, προϋπολογισμού κατασκευής 170 εκατ. ευρώ προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε σήμερα, 22 Ιουνίου 2022, από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, μετά από εισήγηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση, το μεγαλύτερο έργο του Προγράμματος ΥΔΩΡ 2.0 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Μεταφορά και Διανομή Νερού από τον Ποταμό Νέστο στην Πεδιάδα της Ξάνθης για Αρδευτικούς Σκοπούς με ΣΔΙΤ»

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των κύριων έργων για τη μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο (υδροληψία από το Νέστο πριν το υφιστάμενο φράγμα Τοξοτών) στην Ανατολική πεδιάδα Ξάνθης, σε πέντε (5) περιοχές συνολικής έκτασης 250 χιλ. στρεμμάτων με σκοπό την άρδευση.

Η περιοχή του έργου οριοθετείται δυτικά από τον ποταμό Νέστο, ανατολικά από τη λίμνη Βιστωνίδα, νότια από την ακτογραμμή του Θρακικού πελάγους και τις παράκτιας αμμοθίνες, και βόρεια, κατά γενική έννοια, από τους πρόποδες της βόρειας ορεινής περιοχής.