Συνάντηση εργασίας του ΑΔΜΗΕ με τον Διαχειριστή της Αλβανίας για την ενίσχυση της συνεργασίας

Συνάντηση εργασίας του ΑΔΜΗΕ με τον Διαχειριστή της Αλβανίας για την ενίσχυση της συνεργασίας
Πέμπτη, 28/03/2024 - 08:40

Οι διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Αλβανίας OST συναντήθηκαν σήμερα στα Τίρανα προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο της νέας εναέριας γραμμής μεταφοράς 400 kV που κατασκευάζεται μεταξύ των δύο κρατών.

Όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι τεχνικές ομάδες των δύο Διαχειριστών θα συνεργαστούν στενά, ώστε να επιταχυνθεί η κατασκευή της.

Επιπλέον, στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι αύξησης της διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών, ένα ζήτημα που αφορά και την ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι δύο Διαχειριστές συμφώνησαν να συστήσουν τεχνικές ομάδες που θα μελετήσουν πώς η αυξανόμενη διείσδυση των ΑΠΕ και η ανάπτυξη των εγχώριων και διεθνών διασυνδέσεων δημιουργούν περαιτέρω ανάγκες για αύξηση της δυναμικότητας τους.

Τους επόμενους μήνες, οι τεχνικές ομάδες θα ξεκινήσουν την εκπόνηση κοινών μελετών με στόχο την υιοθέτηση μίας ενιαίας προσέγγισης σχετικά με την ενίσχυση των υφιστάμενων διασυνδέσεων και την δημιουργία νέων, στην ευρύτερη περιοχή.