Το ΙΝΚΑ καλεί την κυβέρνηση να βγάλει την ενέργεια από το Χρηματιστήριο

Το ΙΝΚΑ καλεί την κυβέρνηση να βγάλει την ενέργεια από το Χρηματιστήριο
Τετάρτη, 24/08/2022 - 15:29

Το ΙΝΚΑ διαμαρτύρεται για την ενεργειακή πολιτική της Κυβέρνησης και ενόψη περαιτέρω αυξήσεων, καλεί την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς το λαό της Ελλάδας, ναβγάλει την ενέργεια από το Χρηματιστήριο».

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ αναφέρει τα εξής:

«Αυξήσεις και μόνο αυξήσεις, με το κόστος ζωής να έχει εκτοξευθεί στο διάστημα, σε άλλους γαλαξίες!!!

Ναι είναι πραγματικότητα αυτός ο εφιάλτης που βιώνουμε, για όλα λένε φταίει ο Ρώσσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για τις αυξήσεις στο ρεύμα; στο φυσικό αέριο; στα καύσιμα; στα σούπερ μάρκετ; Μόνο με την ιδέα ότιθακλείσει την στρόφιγγα του φυσικού αερίου, επέβαλαν διπλασιασμό στις τιμές της ενέργειας, που ήταν ήδη υπεραυξημένες.

Όμως όλα τα ανωτέρω είναι ένα παραμύθι για τον λαό, είναι μονάχα μια δικαιολογία για όλες τις αυξήσεις, για να ζούμε με επιδόματα και εξαρτώμενοι από την κάθε κυβέρνηση. Αυτό το ψέμα έχει παρατραβήξει, μετάτρεψαν τον Ελληνικό λαό σε ζητιάνους και με δυσβάσταχτα χρέη, παρέχοντας του ψιχουλάκια, για να μην επαναστατήσει.

Το ΙΝΚΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από τον Ιανουάριο 2021, για τις συνεχόμενες αυξήσεις στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ, δεν είχαμε τότε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αλλά και από πέρυσι τον Ιούλιο, η Οριακή Τιμή Συστήματος της ηλεκτρικής ενέργειας, διπλασιάστηκε και τότε δεν είχαμε πόλεμο. Μετά τον Οκτώβριο του 2021 τετραπλασιάστηκε και τότε δεν είχαμε πόλεμο. Έφτασε και ο πόλεμος με την τιμή της Οριακής Τιμής Συστήματος 4,5 δηλαδή μισή αύξηση, από τις τιμές που είχαν διαμορφώσει πριν τον πόλεμο. Με μικρές διακυμάνσεις αυτή κράτησε μέχρι και τον Ιούνιο 2022 και τον Ιούλιο πήγε στο 6,6 και τον Αύγουστο στο 7,5 και πριν τελειώσει σήμερα 23/8/2022 δωδεκαπλασιάστηκε δηλαδή από 380,46€/ΜWh για τον Αύγουστο αυτή έφτασε 616,4 €/ΜWh που σημαίνει ότι στον ίδιο μήνα είχαμεδιπλασιασμότης Οριακής Τιμής Συστήματος.

Σήμερα μπορούμε να αναφερθούμε ότι έχουμε αύξηση 1109% από την Μέση Οριακή Τιμή Συστήματος των 51 €/ΜWh που υπήρχε από τον Φεβρ. 2021 και πρωτύτερα. Υπενθυμίζουμε ότι το 2005 η τιμή της μεγαβατώρας ήταν 6,71 € και με την σημερινή της τιμή υπάρχει προσαύξηση 9086% και από ότι φαίνεται δεν υπάρχει πάτος, μας προετοιμάζουν για χειρότερα.

Αφού δεν φταίει η Ρωσία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, τι διπλασίασε μέσα στον ίδιο μήνα την τιμή της ενέργειας; Είναι η απάτη του Χρηματιστήριου Ενέργειας, με την ανοχή της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δολοφονούν τους λαούς.

Αν δεν είναι αυτό δολοφονία εκ προ μελέτης, τι θα μπορούσε να είναι; Είναι εκδίκηση, είναι σαδισμός, είναι εξάλειψη της προσωπικότητας, είναι ταπείνωση, είναι που θα πεθάνει κόσμος από το κρύο, που θα ζει στο σκοτάδι …

Από το 1999 μέχρι σήμερα όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές μαζί με την ενεργειακή απελευθέρωση της αγοράς, κατατεμάχισαν την ΔΕΗ, εκμηδένισαν την λιγνιτική παραγωγή και με το Χρηματιστήριο Ενέργειας αύξησαν τις τιμές της ενέργειας σε αστρονομικά επίπεδα σχεδόν 10000%. Είναι άξιο απορίας με αυτές τις τιμές στην ενέργεια πως προωθούν την ηλεκτροκίνηση; Ποιος θα αγοράσει όχημα αμιγώς ηλεκτρικό; Με την φόρτιση του να ξεπερνά το κόστος των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Πλέον η παραγωγή ενέργειας από ιδιώτες είναι πολύ φθηνότερη από ότι αυτή που πουλάνε οι εταιρείες ενέργειας. Συγκεκριμένα επιλέγοντας μια οικονομική γεννήτρια Diesel των 16KVA για τις ανάγκες μιας οικίας, αυτή καταναλώνει ~ 247 g / kW.h, δηλαδή 0,290λίτρα με κόστος 0,49€/kW.h όταν η τιμή πώλησης κυμαίνεται από 0,55-1,10€/kW.h. Τα οικιακά ΑΠΕ, όπως μικρές ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάνελ μαζί με μπαταρίες για την συσσώρευση της ενέργειας, είναι μια συμφέρουσα λύση, αποδέσμευσης από αυτές τις ενεργειακές απάτες και η οποία θα κάνει πολύ γρήγορη απόσβεση.

Για όλα τα ανωτέρω το ΙΝΚΑ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς το λαό της Ελλάδας, ναβγάλει την ενέργεια από το Χρηματιστήριο, δεν ζούμε με τα ψίχουλα που υπόσχονται, δεν δεχόμαστε οι φόροι μας να χρηματοδοτούν τους κερδοσκόπους. Είμαστε έτοιμοινα ξεκινήσουμε μποϊκοτάζ αγορών και στάση πληρωμών. Οι καταναλωτές λένε όχι σε άλλες αυξήσεις, τώρα που χαίρεται η κυβέρνηση την έξοδο της από την εποπτεία, την έξοδο από τα μνημόνια, τώρα απαιτούμε να γυρίσει η ζωή μας πριν το 2008. Να γυρίσουμε στην λιγνιτική παραγωγή ενέργειας ώστε να έχουμε ενεργειακή αυτάρκεια, εφόσον τα ΑΠΕ που διαθέτει η χώρα απέτυχαν και δεν προσφέρουν τίποτα, σε αυτή την ξέφρενη αυξητική πορεία των ενεργειακών τιμών.

Παράλληλα καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την χρέωση του ενός λεπτού ανά κιλοβατώρα ως ΥΚΩ γιατί το 0,01 λεπτά του ευρώ θα φέρει στα κρατικά ταμεία 45 εκατομμύρια ευρώ το μήνα δηλαδή 550 εκατομμύρια το χρόνο.

Κύριοι της κυβέρνησης έχετε ξεφύγει εντελώς από την ακρίβεια παντού. Είστε απαράδεκτοι ως συνένοχοι για την ακρίβεια στην αγορά.

Με την ανοχή σας άρα και συνενοχή σας οι κερδοσκόποι κάνουν πάρτι εις βάρος των πολιτών Καταναλωτών της Ελλάδας».