Power Pass: Το ΑΦΜ που κάνει είσοδο στην πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr

Power Pass: Το ΑΦΜ που κάνει είσοδο στην πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr
Σάββατο, 18/06/2022 - 07:54

Το Power Pass άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής στο vouchers.gov.gr. Στην πλατφόρμα μπαίνει συγκεκριμένο ΑΦΜ με κωδικούς Taxisnet. Άγνωστες οι ημερομηνίες για τα υπόλοιπα ΑΦΜ.

Το Power Pass με ΑΦΜ άνοιξε και στην πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr κάνει αίτηση συγκεκριμένο ΑΦΜ σήμερα. Οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να παρακολοθούν κάθε μέρα την πλατφόρμα για το δικό τους ΑΦΜ. Η διαδικασία ξεκίνησε για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1. Προσοχή, γιατί η προθεσμία είναι ασφυκτική έως 30 Ιουνίου.

Τα φυσικά πρόσωπα μπορείτε να υποβάλετε αίτηση ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε τιμολόγια με ρήτρα αναπροσαρμογής εφόσον:

έχετε οικιακές παροχές ρεύματος

μισθώνετε κατοικία για προστατευόμενο μέλος σας που σπουδάζει

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

το δηλωθέν οικογενειακό σας εισόδημα (φορολογικού έτους 2020) να μην ξεπερνά τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ (στο εισόδημα δεν προστίθεται το τυχόν εισόδημα προστατευόμενου μέλους)

να είστε φορολογικός κάτοικος Ελλάδας (έστω ένας από τους 2 συζύγους)

να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το έτος 2020 ( αν γίνατε υπόχρεος φορολογικής δήλωσης το έτος 2021 να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2021 πριν την υποβολή της αίτησης)

Η υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 30.06.2022.

Το Power Pass αποτελεί μέτρο ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους ενέργειας.

Αυτή τη στιγμή αίτηση μπορούν να κάνουν οι πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1.

Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ψηφία του ΑΦΜ, με το οποίο θα κάνει το κάθε φυσικό πρόσωπο login στο PowerPass, καθώς και με βάση το σχετικό πρόγραμμα υποβολών, που θα ανακτάται, για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Που μπορώ να απευθυνθώ για ερωτήματα ή διευκρινήσεις για την λειτουργία της πλατφόρμας;

Για τυχόν ερωτήματα ή διευκρινήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο 210 7000810

Εργάσιμες ημέρες: Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 17:00 καθώς και το Σάββατο 18/6/2022 9:00 - 17:00 και την Κυριακή 19/6/2022 9:00 - 17:00

Το ποσό του επιδόματος

Το ποσό της ενίσχυσης ανά λογαριασμό ρεύματος φθάνει μέχρι και τα 600 ευρώ. Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο. Η αποζημίωση θα προκύπτει αφού αφαιρεθούν από τη ρήτρα αναπροσαρμογής οι επιδοτήσεις του κράτους και οι εκπτώσεις που έχουν πιστωθεί από τους προμηθευτές. Από το ποσό αυτό που θα προκύπτει θα επιδοτείται το 60%. Έτσι θα προκύπτουν ποσά που θα ξεκινούν από τα 30 ευρώ και θα φθάνουν τα 600.

Παγίδες που πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι – ποιοι κόβονται

Το επίδομα αφορά τις καταναλώσεις από 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Μαΐου. Επομένως, αν εκδοθεί ο λογαριασμός μετά την 1η Ιουνίου και αφορά την κατανάλωση 31/1/22 – 29/5/22 ο ενδιαφερόμενος δεν δικαιούται επιδότηση. Καταναλωτές που διαθέτουν σταθερό τιμολόγιο αποκλείονται από την επιδότηση. Επιπλέον, εάν ο λογαριασμός δεν αφορά οικιακή κατανάλωση ο αιτών δεν δικαιούται επιδότηση.