Εκτός Ευρωεκλογών οι «Σπαρτιάτες» - Βέβαιη η έκπτωση των 12 βουλευτών

Εκτός Ευρωεκλογών οι «Σπαρτιάτες» - Βέβαιη η έκπτωση των 12 βουλευτών
Δευτέρα, 22/04/2024 - 08:19

Το Μαξίμου δεν θέλει επαναληπτικές εκλογές- Ο ...οδικός χάρτης των εξελίξεων!- Την Τετάρτη η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ για Ανδρουλάκη, πριν τις ευρωεκλογές η απόφαση για τη διαρροή δεδομένων στη Μισέλ Ασημακοπούλου.

Δεν θα επιτραπεί στους «Σπαρτιάτες» να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Dnews.

Ο αρνητικός συσχετισμός στο Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου είναι ήδη καταγεγραμμένες και την Τετάρτη που θα ανακοινωθούν τα κόμματα που θα λάβουν έγκριση να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου οι «Σπαρτιάτες» δεν θα περιλαμβάνονται μεταξύ αυτών.

Η απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου είναι σαφές πως θα αποτελεί οδηγό και για το Εκλογοδικείο που καλείται να αποφασίσει για το αν οι «Σπαρτιάτες» θα τεθούν εκτός Βουλής και τι θα γίνει με τις έδρες των 12 βουλευτών που εκλέχτηκαν με το συγκεκριμένο κόμμα στις βουλευτικές κάλπες τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» η έκπτωση και των 12 βουλευτών που εκλέχτηκαν με τους Σπαρτιάτες (σήμερα σε αυτό το κόμμα παραμένουν επτά βουλευτές, καθώς οι υπόλοιποι πέντε έχουν ανεξαρτητοποιηθεί) θεωρείται κάτι παραπάνω από βεβαία. Η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί σε κάθε περίπτωση μετά τις ευρωεκλογές, με επικρατέστερο, σχεδόν βέβαιο, σενάριο την αναδιανομή των εδρών και των ποσοστών των «Σπαρτιατών».

Το μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών στις 12 περιφέρειες που διαθέτουν βουλευτές οι «Σπαρτιάτες», παρότι οι εκλογές αυτές θα γίνουν για μια έδρα και έχει όλη τη δυνατότητα να κερδίσει και τις 12 και να αυξήσει τη δύναμή της σε 170 έδρες! Και δεν θέλει επαναληπτικές κάλπες για δυο λόγους: Πρώτο, γιατί αν λάβει χαμηλά ποσοστά θα δημιουργηθούν αποσταθεροποιητικές ίσως καταστάσεις στη χώρα και, δεύτερο γιατί είναι πιθανόν η κεντροαριστερή αντιπολίτευση να κατέβει ενωμένη απέναντί της, πυροδοτώντας διαδικασίες εξελίξεων στο κομματικό σύστημα.

Τις πολιτικές εξελίξεις, πάντως, στον ένα ή τον άλλο βαθμό θα επηρεάσουν και ορισμένες ακόμα αποφάσεις:
-Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών προκειμένου να εξετάσει την αίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη προκειμένου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του από την ΕΥΠ. Παρά την αλλαγή της σύνθεσης της Ολομέλειας (με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης) με ένα μέλος, ώστε η κυβέρνηση να ελέγχει την πλειοψηφία, η Ολομέλεια εκτιμάται ότι θα συμφωνήσει στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη.

-Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα φέρεται αποφασισμένη να εκδώσει πριν τις ευρωεκλογές την απόφασή της για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού μέσω της επιστολικής ψήφου στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.