Γιάννης Τριήρης: Δεν σέβονται, απλά φοβούνται

Γιάννης Τριήρης: Δεν σέβονται, απλά φοβούνται
Τρίτη, 07/03/2023 - 05:49

Η ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα και τη βύθισε στην οδύνη. Το τριήμερο πένθος που κήρυξε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης τελείωσε και πλέον οι κυβερνητικές μάσκες άρχισαν να πέφτουν.

Όπως τουλάχιστον δείχνουν οι κινήσεις της κυβέρνησης, επί της θητείας της οποίας συνέβη το τραγικό δυστύχημα, από τα μεγάλα λόγια για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και τις μισές συγνώμες, πέρασε στους συμψηφισμούς, στις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και σε σχέδια διάχυσης των ευθυνών σε βάθος χρόνου προκειμένου να «σβηστούν» οι δικές της παραλείψεις και να «θολώνουν» οι πολιτικές της στοχεύσεις.

Με απλά λόγια, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν πενθούν, ούτε σέβονται, απλά υποκρίνονται και φοβούνται.

Γι’ αυτό όσο και να δεν το παραδέχονται, από τις πρώτες κιόλας ώρες της τραγωδίας, οι σκέψεις των επιτελών του Μαξίμου ήταν τι θα κάνουν με τις εκλογές. Πόσο θα τους στοιχίσει το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα και πότε τους συμφέρει να στήσουν κάλπες.

Ιδιαίτερα τις δυο τελευταίες ημέρες, ακόμη και στα φιλικά τους μέσα διαρρέουν σενάρια και ημερομηνίες.

Εύκολα ξέχασαν τις τραγικές απώλειες 57 συνανθρώπων μας και μάλιστα στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέων σε ηλικία και «ψάχνουν» πλέον ανοιχτά τρόπους συσκότισης της τραγωδίας και βολικές ημερομηνίες για τις εκλογές.

Δεν σέβονται το πένθος των οικογενειών των νεκρών και ολόκληρης της χώρας για τις τραγικές απώλειες νέων ανθρώπων και θα μεταφέρουν τις ημερομηνίες των εκλογών.

Απλά φοβούνται την οργή του κόσμου και των «μαύρισμα» που τους επιφυλάσσει στις κάλπες και μεθοδεύουν να τις στήσουν κατακαλόκαιρο.

Ελπίζουν να έχει ξεθυμάνει με την παρέλευση του χρόνου έστω και λίγο η οργή. Και ταυτόχρονα θέλουν να παρεμποδίσουν κάποιους νέους να πάνε στις κάλπες, οι οποίοι είτε θα εργάζονται «σεζόν» το καλοκαίρι ή θα ξεκουράζονται μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στο μεταξύ ήδη τα «παπαγαλάκια» τους στα φιλικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να διαδίδουν ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ναι με η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη έχει υποστεί απώλειες από την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά απώλειες έχουν και τα άλλα κόμματα και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Παντού αυτή η πολιτική του άθλιου συμψηφισμού. Μια πραγματική και ειλικρινή συγνώμη δεν βγαίνει από τα χείλη τους. Πάντα θα φταίνε οι άλλοι ή έστω και κάποιοι άλλοι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, ήταν στην εξουσία όταν συνέβη το εγκληματικό δυστύχημα. Και φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη. Όπως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν διακυβέρνηση στις φονικές φωτιές στο Μάτι. Και πλήρωσε το τίμημα στις περασμένες εκλογές.

Όσο και αν προσπαθεί, όποιες άθλιες μεθοδεύσεις και αν επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι αυτή που ευθύνεται. Και πρέπει να πληρώσει το τίμημα.