«Έφυγε» ο Χρήστος Εξάρχου στα 52 του χρόνια

«Έφυγε» ο Χρήστος Εξάρχου στα 52 του χρόνια
Τετάρτη, 01/02/2023 - 12:20

Τα μέλη των ΔΣ, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι των NEWSROOM, της AIRENERGY και της ENERGY REGISTER βρίσκονται στο πλευρό της συζύγου του και ολόκληρης της οικογένειάς του.

Απέραντη θλίψη στην οικογένεια της NEWSROOM, της AIRENERGY και της ENERGY REGISTER σκόρπισε η απώλεια του Χρήστου Εξάρχου.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της NEWSROOM έφυγε από τη ζωή στα 52 του χρόνια μετά από σκληρή και άνιση μάχη με σπάνια μορφή του καρκίνου. Μια μάχη που έδωσε με πείσμα, επιμονή και αξιοπρέπεια. Η θέλησή του για τη ζωή ήταν τόσο μεγάλη που διέψευδε τις εκτιμήσεις των γιατρών διαρκώς. Δυστυχώς ο επίλογος γράφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης 31 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία.

Η δραστηριότητα του Χρήστου Εξάρχου

Ο Χρήστος Εξάρχου ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της AIRENERGY. Πρωταγωνιστής και πρωτοπόρος στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συνεργαζόταν με μεγάλες εγχώριες και ξένες εταιρείες με στόχο την παραγωγή πράσινης ενέργειας, πάντα με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ελληνικού τοπίου. Διακρινόταν για το πάθος στη δουλειά του και την απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα, ενώ οι στενοί του συνεργάτες, αλλά και όσοι τον εμπιστεύτηκαν για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη έργων διέκριναν την ταπεινότητά του, τις οργανωτικές του ικανότητες και τις δυνατότητες που είχε να δίνει λύσεις.

Είδε την AIRENERGY να μεγαλώνει και να γίνεται σημείο αναφοράς στους σοβαρούς επενδυτές στον κλάδο των Αιολικών και των Φωτοβολταϊκών, ενώ ποτέ δεν έπαψε να «βλέπει μπροστά» και να «διαβάζει» τις επιχειρηματικές εξελίξεις.

Σπούδασε στη Γερμανία και εργάστηκε σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις (ENERCON, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ κ.α.).

Ο Χρήστος Εξάρχου για το iEidiseis.gr και το iEnergeia.gr

Ο πρόεδρος του ΔΣ της NEWSROOM ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών και ιδρυτικών στελεχών του iEidiseis.gr στο τέλος του 2018. Όραμά του η δημιουργία ενός ενημερωτικού site που θα ασκούσε κριτική στα κακώς κείμενα της εξουσίας. Η καθαρότητά του, αλλά και η διαίσθησή του να δείχνει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα του, οδήγησαν το iEidiseis.gr σε ένα από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά site στο διαδίκτυο.

Ακόμη και τους τελευταίους μήνες της ζωής του δεν έπαψε να είναι δραστήριος και να «καμαρώνει» και για τα νέα του «παιδιά», όπως το iEnergeia.gr.

Η απώλεια

Ο Χρήστος Εξάρχου, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στην οικογένεια της NEWSROOM, της AIRENERGY και της ENERGY REGISTER.

Τα μέλη των ΔΣ, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι των NEWSROOM, της AIRENERGY και της ENERGY REGISTER βρίσκονται στο πλευρό της συζύγου του και ολόκληρης της οικογένειάς του.

Ευχόμαστε ολόψυχα συλλυπητήρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 01/02/2023 - 12:40