Mytilineos: Τιμή-στόχος στα 48 ευρώ από τη Euroxx – Περιθώριο ανόδου 50%

Mytilineos: Τιμή-στόχος στα 48 ευρώ από τη Euroxx – Περιθώριο ανόδου 50%
Δευτέρα, 09/10/2023 - 10:13

Η Euroxx στην ανάλυσή της δίνει σύσταση overweight και τιμή-στόχο στα 48 ευρώ για τη μετοχή τηςMytilineos.

Η Mytilineos είναι ένας παγκόσμιος βιομηχανικός και ενεργειακός παίκτης, που λειτουργεί ένα αποδοτικό και αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο επιτρέπει σημαντικές συνέργειες μεταξύ των τμημάτων, επιτυγχάνοντας ανάπτυξη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Παρά το ράλι, από τις αρχές του 2023 η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η τρέχουσα τιμή δεν αντανακλά πλήρως την αξία της Mytilineos και η πρόσφατη διόρθωση προσφέρει ελκυστικό σημείο εισόδου.

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι μέσω της καθετοποίησης από τα μέταλλα έως την παραγωγή και προσφορά ενέργειας, η Mytilineos έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που καθιστά τις δραστηριότητές της «άτρωτες», επιτρέποντας συνέργειες μεταξύ των τμημάτων για τον μετριασμό των κινδύνων και τη δημιουργία ευκαιριών για περαιτέρω ανάπτυξη, παρά το ασταθές κλίμα.

Η Euroxx κάνει λόγο για μια ισχυρή οικονομική θέση, καθώς παρά τις μεγάλες κεφαλαιουχικές δαπάνες σε επενδύσεις, η εταιρεία εμφανίζει δείκτη net debt/EBITDA στο 1,6 χωρίς να υπονομεύει τις αποδόσεις των μετοχών, προσφέροντας ανάπτυξη και εισοδήματα στους επενδυτές.

Τέλος, σύμφωνα με τους αναλυτές, το 2023 θα είναι μια χρονιά-ρεκόρ για τη Mytilineos, με τα EBITDA να φτάνουν στο 1 δισ. ευρώ.