Κλειστά μαγαζιά αύριο 7/2: Πότε θα υπάρξει η απόφαση

Κλειστά μαγαζιά αύριο 7/2: Πότε θα υπάρξει η απόφαση
Δευτέρα, 06/02/2023 - 08:07

Ακόμη δεν υπάρχει απόφαση για κλειστά μαγαζιά και κλειστά σχολεία για αύριο Τρίτη 7/2, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από την ένταση της κακοκαιρίας, αλλά και από την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού.

Κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα στην βόρεια και βορειανατολική Αττική σήμερα αλλά τα βενζινάδικα, τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα θα είναι ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα. Ακόμη δεν υπάρχει απόφαση για κλειστά μαγαζιά και κλειστά σχολεία για αύριο Τρίτη 7/2, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από την ένταση της κακοκαιρίας, αλλά και από την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού. Σε κάθε περίπτωση το μεσημέρι ή το απόγευμα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση για τα κλειστά μαγαζιά και τα κλειστά σχολεία αύριο 7/2.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 από ώρα 11.00 π.μ., λόγω παγετού. Από τα ως άνω καταστήματα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Παράλληλα, απαγορεύεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11.00 π.μ.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο».

Με το σκηνικό του καιρού να χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνι, παγετό και θυελλώδεις ανέμους υπάρχει ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις.

Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Μάλιστα λίγο μετά τις 7:30 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Αττικής, όπου σημειώνονται χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο από τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Χιονοπτώσεις

Τη Δευτέρα χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Την Τρίτη οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023), σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα. Έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία και από το 261ο χιλιόμετρο μέχρι το 56ο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ το πιθανότερο είναι ότι η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας θα αποκατασταθεί μετά από δύο ώρες.

Στην Αττική έχει, επίσης, διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αλυσίδες.

Το πρωί της Δευτέρας αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Σχιστού, που είχε διακοπεί νωρίτερα, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας. Εξακολουθεί να ισχύει πάντως η σύσταση της πολιτικής προστασίας να αποφεύγονται άσκοπες μετακινήσεις λόγω της κακοκαιρίας.

Μετρό: Διακοπή κυκλοφορίας προς και από το αεροδρόμιο

Διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που πλήττει τη χώρα μας, σύμφωνα με τη ΣΤΑ.ΣΥ.

Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο.

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Στις 10:00 το πρωί θα ανοίξουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες, για τους υπαλλήλους που δεν μπορούν να παράσχουν εργασία εξ αποστάσεως και δεν κάνουν χρήση άδειας. λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών από την επέλαση της «Μπάρμπαρας» όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απευθύνει ισχυρή σύσταση για εφαρμογή τηλεργασίας και προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου είναι αυτό εφικτό.

Τελευταία τροποποίηση στις 06/02/2023 - 20:12