Η ενεργειακή κρίση στο επίκεντρο των συναντήσεων του Μ. Βαρβιτσίωτη στο Βερολίνο

Η ενεργειακή κρίση στο επίκεντρο των συναντήσεων του Μ. Βαρβιτσίωτη στο Βερολίνο
Πέμπτη, 07/07/2022 - 08:32

Σειρά επαφών είχε σήμερα, 6 Ιουλίου 2022, στο Βερολίνο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερμανικής Βουλής (Bundestag), Βουλευτή κ. Michael Roth και την Επικεφαλής της Γραμματείας της Επιτροπής Dr. Ursula Bell. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν θέματα όπως οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία για την Ευρώπη, οι κυρώσεις στη Ρωσία, καθώς και η ενεργειακή κρίση. Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε διεξοδικά στη διαρκή τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδας.

Ακολούθως, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Γερμανο-Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, Βουλευτή κ. Carsten Träger και το Προεδρείο της Ομάδας, όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων θέματα που σχετίζονται με την ελληνική ομογένεια στη Γερμανία και τις ενεργειακές προκλήσεις στην Ευρώπη. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε διεξοδικά στις στοχευμένες κινήσεις που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, ενώ ενημέρωσε διεξοδικά τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Νωρίτερα, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Γερμανικής Εταιρείας Εξωτερικής Πολιτικής (DGAP), Πρέσβη κ. Rolf Nikel, ενώ επισκέφθηκε τα γραφεία του European Council of Foreign Relations όπου συνομίλησε με την Dr. Anna Kuchenbecker, Διευθύντρια Στρατηγικών Συνεργασιών για τρέχοντα θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.