Πράσινο τιμολόγιο: Πού θα βρείτε το φθηνότερο - Η ΔΕΗ έδωσε και το κίτρινο τιμολόγιο

Πράσινο τιμολόγιο: Πού θα βρείτε το φθηνότερο - Η ΔΕΗ έδωσε και το κίτρινο τιμολόγιο
Δευτέρα, 01/01/2024 - 08:31

Το πράσινο τιμολόγιο κάνει πρεμιέρα σήμερα, πρώτη μέρα του 2024. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε και το κίτρινο τιμολόγιο για τον Ιανουάριο.

Κλειδώνουν σήμερα οι ανακοινώσεις των παρόχων για το πράσινο τιμολόγιο τον Ιανουάριο του 2024 και έρχονται οι τιμές για το κίτρινο τιμολόγιο. Αναλυτικά όλες οι τιμές θα συγκεντρωθούν τις επόμενες μέρες στον ιστότοπο της ΡΑΕ, ενώ τα πρώτα δεδομένα δείχνουν τιμές 20% φτηνότερες από τον Δεκέμβριο.

Το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ κάνει πρεμιέρα από σήμερα 1/1/2024 στα 13,63 λεπτά/KWh, δηλαδή πιο χαμηλά από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η παραπάνω τιμή είναι για κατανάλωση ως 500 κιλοβατώρες, ενώ στην περίπτωση που ξεπερνιούνται ισχύει τιμή 14,59 λεπτά. Αντίστοιχα, η τελική τιμή νύχτας είναι στα 11,55 λεπτά.

Η Τελική Τιμή του Ειδικού Τιμολογίου Volton διαμορφώνεται σε 14,41 λεπτά/KWh συνυπολογίζοντας αρχική έκπτωση 20% και έκπτωση συνέπειας 20%.

Για νέες αιτήσεις στο πρόγραμμα Ειδικό Τιμολόγιο Volton που θα πραγματοποιηθούν μέχρι 6 Ιανουαρίου 2024, προσφέρεται δώρο ο πρώτος μήνας (έως 500kWh για οικιακές και έως 1.000kWh για επαγγελματικές παροχές Γ21) και 50€ για αγορές στα Public.

Η Elpedison προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα 17,06 λεπτά/KWh.

Φυσικό Αέριο ανακοίνωσε τιμή στο πράσινο τιμολόγιο στα 14,2 η κιλοβατώρα, η Elpedison στα 17,06 λεπτά/KWh και η Volton στα 14,41.

Θα ακολουθήσουν οι τιμές και στους υπόλοιπους παρόχους.

Θα πάρει τη σκυτάλη και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία ειδικά για τα πράσινα τιμολόγια θα αναρτήσει στο διαδίκτυο τον συγκριτικό πίνακα μέσω του οποίου οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να γνωρίζουν όχι μόνο ποια θα είναι η χρέωση του παρόχου στον οποίο ανήκουν σήμερα, αλλά και το τι γίνεται με τον ανταγωνισμό, ο οποίος αναμένεται ότι θα ενταθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Εδώ θα μπορούν οι καταναλωτές να δουν τις επόμενες μέρες το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο.

Κίτρινα τιμολόγια ρεύματος

Η διαδικασία των ανακοινώσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η ΔΕΗ προχώρησε σε ανακοίνωση των τελικών τιμών για τον Ιανουάριο και του προϊόντος της myHome 4All. Το myHome 4All εντάσσεται στα κίτρινα τιμολόγια (δηλαδή είναι κυμαινόμενο).

Για τον Ιανουάριο, η χρέωση ημέρας στο συγκεκριμένο προϊόν είναι 12,653 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες.

Για τα νοικοκυριά με καταναλώσεις που θα ξεπεράσουν αυτό το όριο, η χρέωση είναι 17,133 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, θα χρεωθούν με την αυξημένη τιμή μόνο για την κατανάλωση που θα ξεπεράσει τις 500 kWh. Επίσης, για τους πελάτες που έχουν νυχτερινό τιμολόγιο, η χρέωση νύχτας είναι 10,573 λεπτά ανά kWh.

Το πάγιο είναι και πάλι 5 ευρώ ανά μήνα.