Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης κόβουν κάθε σενάριο συνεργασίας

Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης κόβουν κάθε σενάριο συνεργασίας
Τετάρτη, 17/05/2023 - 06:25

Η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε δεύτερες εκλογές, εκτός απροόπτου στις 2 Ιουλίου!

Σε μακρά προεκλογική περίοδο θα βρεθεί η χώρα, καθώς καίγεται κάθε ρεαλιστικός συνδυασμός συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων, ώστε να αποφευχθούν και νέες κάλπες μέσα στο κατακαλόκαιρο!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να προσπεράσει με ένα θετικό γι αυτόν ποσοστό (ώστε να του δίνει περιθώριο για αυτοδυναμία) και να προσφύγει σε δεύτερες εκλογές, ώστε μέσω της πόλωσης να αυξήσει τα ποσοστά της ΝΔ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει επιλέξει να μείνει εκτός κυβέρνησης, καθώς ως μικρότερο κόμμα θα υφίστατο το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος, ενώ είναι αμφίβολο εάν σε μια τέτοια περίπτωση θα κρατούσε ενωμένη και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας διακηρύσσει εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα, τη συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικών δυνάμεων, δεν βρίσκει ωστόσο ανταπόκριση από ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ αρνητικό καθίσταται και το ΠΑΣΟΚ μέσω των όρων που θέτει.

Επειδή ούτε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπορεί να δώσει αποτελέσματα ως ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, τέλη Μαΐου θα συγκροτηθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, πιθανότατα στις 2 Ιουλίου.

Γι αυτό και τα κόμματα, βέβαια πως δεν θα συγκροτηθεί κυβέρνηση στις 21 Μαΐου, πορεύονται προς τις 21 Μαΐου, με στρατηγική και με το βλέμμα στραμμένο στις 2 Ιουλίου!