Η επιβεβαίωση της στήλης: Τον Μάρτιο διαλύεται η Βουλή- Οι πιθανές ημερομηνίες για την κάλπη

Η επιβεβαίωση της στήλης: Τον Μάρτιο διαλύεται η Βουλή- Οι πιθανές ημερομηνίες για την κάλπη
Κυριακή, 22/01/2023 - 11:17

Η 10 Μαρτίου, η 9η Απριλίου και η 14η ή 21η Μαΐου- Τι θα γίνει στην Τουρκία

«Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι οριστική και μόνο έκτακτες εξελίξεις μπορεί να την ανατρέψουν:

Η Βουλή θα διαλυθεί τον Μάρτιο και οι κάλπες θα στηθούν στον Απρίλιο. Αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές αυτές θα διεξαχθούν τον Μάιο».

Τα παραπάνω αποκάλυπτε η στήλη το περασμένο Σάββατο, 14 Ιανουαρίου και επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ πολλών εφημερίδων σήμερα.

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να κλείσει τη Βουλή τον Μάρτιο (το «Πρώτο Θέμα» σε ρεπορτάζ του καλά πληροφορημένου Γρηγόρη Τζιοβάρα αναφέρει πως η προκήρυξη των εκλογών θα γίνει στις 10 Μαρτίου) και οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν τέσσερις εβδομάδες αργότερα, στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων!

Εφόσον χρειαστούν δεύτερες κάλπες, αυτές θα διεξαχθούν στις 14 ή 21 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι η 14η Μαΐου είναι η ημερομηνία που, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην Άγκυρα, με τη δεύτερη κάλπη στη γειτονική μας χώρα να στήνεται στις 28 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που πρώτο δημοσίευσε το iEidiseis, Ουάσιγκτον και Βερολίνο έχουν μεσολαβήσει σε Αθήνα και Άγκυρα προκειμένου οι (σχεδόν παράλληλες) εκλογές στις δυο χώρες να διεξαχθούν σε ήρεμα νερά, χωρίς θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή σε άλλο σημείο των συνόρων.