Ανάκριση και σύλληψη Καϊλή: Με επιπτώσεις στο εσωτερικό της χώρας

Ανάκριση και σύλληψη Καϊλή: Με επιπτώσεις στο εσωτερικό της χώρας
Σάββατο, 10/12/2022 - 09:22

Τα πρώτα συμπεράσματα από ένα σκάνδαλο με το οποίο ασχολείται όλη η Ευρώπη!

Σοβαρές επιπτώσεις και στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας αναμένεται να έχει η ανάκριση και η σύλληψη της Εύας Καϊλή για διαφθορά στην υπόθεση του Κατάρ!
Το θέμα είναι πρωτοσέλιδο σε όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά μέσα, αναμένεται να φέρει στην επιφάνεια το θέμα των λόμπι στο Ευρωκοινοβούλιο και άλλα θέμα διαφθοράς που υπάρχουν στις Βρυξέλλες, ενώ ήδη αρχίζουν να γίνονται φανερές και οι επιπτώσεις του σκανδάλου στο εσωτερικό της Ελλάδας.

-Η Εύα Καϊλή διαγράφτηκε ήδη με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη από το ΠΑΣΟΚ, επαναφέρει όμως εκ των πραγμάτων στις μνήμες τις υποθέσεις διαφοράς της Χαριλάου Τρικούπη, έστω και αν αυτές δεν μπορεί να χρεωθούν στη νέα ηγεσία.

-Ο Νίκος Ανδρουλάκης απαλλάσσεται από ένα δημοφιλές μεν πρόσωπο, που θα μπορούσε μελλοντικά να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λόγω της δημοφιλίας που διέθετε, ενώ θεωρείται ως το στέλεχος εκείνο της Χαριλάου Τρικούπη που θα μπορούσε εύκολα να μεταπηδήσει προς τη Νέα Δημοκρατία, ιδίως σε περίπτωση μετεκλογικών συνεργασιών για «κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων».

-Με το μείζον σκάνδαλο, ωστόσο, αποδυναμώνεται η λεγόμενη «δεξιά» πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και ενδυναμώνει ακόμα περισσότερο η θέση του Νίκου Ανδρουλάκη και της στρατηγικής της «αυτόνομης πορείας» του κόμματος! Προκαλεί όμως ερωτηματικά γιατί για τόσο καιρό ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν διέγραφε την Εύα Καϊλή ή γιατί δεν αντιμετωπίζει άλλα του στελέχη που κρατούν διαύλους με το κυβερνών κόμμα και τη διαπλοκή που το στηρίζει!

-Το μείζον σκάνδαλο δυσκολεύει και τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανοίγματα στο χώρο της κεντροαριστεράς, καθώς «ενοχοποιεί» τις επιλογές του. Επιλογές που αντιμετωπίζουν και ηθικά προβλήματα, όπως η περίπτωση Λιγνάδη, Πάτση κοκ!

Η αλήθεια είναι πως τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, ενώ και στην Ελλάδα οι επιπτώσεις θα είναι σημαντικές!