MET Group: Απέκτησε αιολικό πάρκο 42 MW στη Βουλγαρία από την Enel

MET Group: Απέκτησε αιολικό πάρκο 42 MW στη Βουλγαρία από την Enel
Τετάρτη, 14/10/2020 - 16:20

Η ελβετική εταιρεία ενέργειας MET Group απέκτησε αιολικό πάρκο 42MW στη Βουλγαρία, αφού υπέγραψε Σύμβαση Αγοράς Μετοχών (SPA) με την ιταλική Enel Green Power.

Πρόκειται για το αιολικό πάρκο που βρίσκεται κοντά στην Καβάρνα, στη βορειοανατολική Βουλγαρία και λειτουργεί από το 2010. Διαθέτει 14 ανεμογεννήτριες Vestas τύπου V90 3MW και παρέχει ισχύ που καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες 30.000 νοικοκυριών.

Η συγκεκριμένη αγοραπωλησία αποτελεί μέρος της αναπτυξιακής στρατηγικής της MET για την ανάπτυξη ενός σημαντικού ανανεώσιμου χαρτοφυλακίου στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Το κλείσιμο της αγοραπωλησίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος Δεκεμβρίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MET, Benjamin Lakatos δήλωσε:

«Αυτή η εξαγορά είναι ένα σαφές σημάδι της εφαρμογής της ολοκληρωμένης στρατηγικής του Ομίλου MET για την ανάπτυξη ενός ισχυρού χαρτοφυλακίου ανανεώσιμων πηγών στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα γεωγραφικά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ενεργειακής παραγωγής και υποδομής, με ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων κεφαλαίων».

«Όσον αφορά τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, είμαι πεπεισμένος ότι η εστίασή μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η σωστή προσέγγιση, και μαζί με την βασική μας ικανότητα ως προς το φυσικό αέριο ως καύσιμο μετάβασης μπορούμε να υποστηρίξουμε τις ενεργειακές εξελίξεις προς την ουδετερότητα του άνθρακα».