Iberdrola: Προχωρά την πιο περίπλοκη κατασκευή αιολικού έργου στην Ισπανία

Iberdrola: Προχωρά την πιο περίπλοκη κατασκευή αιολικού έργου στην Ισπανία
Τετάρτη, 14/10/2020 - 17:02

Η Iberdrola ξεκίνησε τη συναρμολόγηση ανεμογεννητριών σε τρία αιολικά πάρκα στις Αστούριες της Ισπανίας.

Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών της Siemens Gamesa SG114, ισχύος 2,62MW βρίσκεται σε εξέλιξη στο αιολικό έργο Cordel-Vidural συνολικής ισχύος 37 MW, στο αιολικό έργο Capiechamartín ισχύος 34MW και στο Panondres, ισχύος 21 MW, ενώ η κατασκευή ενός τέταρτου έργου, του Verdigueiro, ισχύος 36MW, θα ξεκινήσει μόλις ο προγραμματιστής λάβει τις τελικές άδειες.

Συνολικά, θα πραγματοποιηθεί μια επένδυση άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ στα νέα έργα, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 130 MW και θα τριπλασιάσουν την ισχύ της Iberdrola στις Αστούριες.

Προκειμένου τα εξαρτήματα του αιολικού πάρκου να φτάσουν στις τοποθεσίες των έργων, μεταφέρονται μέσω στενών δρόμων με απότομες πλαγιές και στροφές έως και 180º περίπου. Σημειώνεται ότι τα πτερύγια έχουν μήκος 56 μέτρα, τα κελύφη ζυγίζουν 126 τόνους και οι πυλώνες έχουν ύψος μεταξύ 80 και 93 μέτρων.

Η Iberdrola δήλωσε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες απαιτούν λεπτομερή σχεδιασμό για την υποστήριξη έως και 200 ​​παραδόσεων την ημέρα, σε περιοχή που βρίσκεται 800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι γνωστή για μεταβαλλόμενες καιρικές της συνθήκες. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα έργα είναι από τα πιο περίπλοκα που επί του παρόντος παραδίδονται στην Ισπανία.

Αναφέρεται ότι η κατασκευή των πάρκων θα δημιουργήσει έως και 1.000 θέσεις εργασίας.