Wood: Ανεβάζει στα 32,2 ευρώ την τιμή-στόχο για την MYTILINEOS

Wood: Ανεβάζει στα 32,2 ευρώ την τιμή-στόχο για την MYTILINEOS
Τρίτη, 28/02/2023 - 12:34

Το νέο επίπεδο κερδοφορίας για τη MYTILINEOS διαμορφώνεται σε επίπεδα σημαντικά άνω του €1δισ. πλέον, με την υπερβάλλουσα κερδοφορία να προέρχεται από την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Σταθερή αύξηση της κερδοφορίας βλέπει το νέο report της Wood για την MYTILINEOS, το οποίο δίνει τιμή-στόχο πάνω από τα €30 και συγκεκριμένα στα €32,2 (από €26 προηγουμένως) με upside 30%.

Το κλειδί πίσω και από αυτή την αύξηση στην τιμή-στόχο της αναλύτριας από τη Wood, βρίσκεται η ακόμα καλύτερη εμπέδωση της αγοράς για το νέο επίπεδο κερδοφορίας της MYTILINEOS από εδώ και στο εξής. Σε μία σχετικά συντηρητική, όπως τη χαρακτηρίζει, προσέγγιση προβλέπει μία σταθερή αύξηση της κερδοφορίας της Εταιρείας τα επόμενα έτη, η οποία για το 2023 τοποθετείται στα €921 εκατ. και για το 2024 και μετά σταθερά πάνω από το €1δισ.

Το νέο επίπεδο κερδοφορίας για τη MYTILINEOS διαμορφώνεται σε επίπεδα σημαντικά άνω του €1δισ. πλέον, με την υπερβάλλουσα κερδοφορία να προέρχεται από την ανάπτυξη των ΑΠΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναλύτρια της Wood αξιολογεί το portfolio ΑΠΕ της MYTILINEOS με το 35% της συνολικής αποτίμησης της Εταιρείας ή κοντά στα €2 δισ., πιστοποιώντας τη μετάβαση που σχεδιάζει η Εταιρεία.

Λόγω της διατήρησης μίας σταθερά υψηλής κερδοφορίας, από εδώ και στο εξής, η Wood προβλέπει ότι η MYTILINEOS μπορεί να επενδύει ποσά της τάξεως των €600-700 εκατ. κάθε χρόνο, και άρα με βάση τις αποδόσεις των επενδύσεων της Εταιρείας να μπορεί να αυξάνει σταθερά την κερδοφορίας της κατά €100εκάτ. το χρόνο, χωρίς να επηρεάζει τη χρηματοοικονομική της μόχλευση, η οποία, από τη WOOD, εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και υγιή σχετικά με τον ανταγωνισμό.