Γιάννης Γιαρέντης: Είναι χρέος του ΔΑΠΕΕΠ η έμπρακτη στήριξη των πολιτών και της αγοράς

Γιάννης Γιαρέντης: Είναι χρέος του ΔΑΠΕΕΠ η έμπρακτη στήριξη των πολιτών και της αγοράς
Πέμπτη, 23/02/2023 - 14:39

Κανείς δεν μας οφείλει τίποτα και δεν έχουμε καμία απαίτηση από τρίτους ενώ ταυτόχρονα πληρώνουμε τους παραγωγούς ανά μήνα χάρη στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Είναι χρέος της εταιρείας η έμπρακτη στήριξη των πολιτών και της αγοράς επεσήμανε στην ετήσια εκδήλωση του Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης, ο πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ, Γιάννης Γιαρέντης, παρουσία κυβερνητικών παραγόντων και εκπροσώπων της αγοράς ενέργειας.

Μάλιστα, όπως είπε, τον Αύγουστο του 2019 η εταιρεία σημείωνε πάνω από 3 μήνες καθυστερήσεις στις πληρωμές με ένα άνοιγμα της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ -εκ των οποίων τα 400 εκατομμύρια ήταν απαιτήσεις προς τους παραγωγούς ΑΠΕ και τα 600 εκατ. ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΔΑΠΕΕΠ. Αυτό το άνοιγμα του ενός 1 δισεκατομμυρίου έχει καλυφθεί, αφού έχουμε μηδενικές υποχρεώσεις προς τους παραγωγούς, ανεκπλήρωτες και μηδενικές ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, ανείσπρακτες.

«Κανείς δεν μας οφείλει τίποτα και δεν έχουμε καμία απαίτηση από τρίτους ενώ ταυτόχρονα πληρώνουμε τους παραγωγούς ανά μήνα χάρη στον ψηφιακό μετασχηματισμό», τόνισε, προσθέτοντας την ανάγκη για στήριξη και ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, καθώς και την επέκταση των δραστηριοτήτων σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών για ΑΠΕ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαρέντης: «Στηρίξαμε την ελληνική κοινωνία έμπρακτα. Διαχειριστήκαμε το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και συγκεκριμένα δώσαμε 8,3 δισεκατομμύρια, έχοντας αντεπεξέλθει αυτή την περίοδο με πλήρη κάλυψη των απαιτήσεων της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ με μηδενικά προβλήματα χωρίς παράπονα, χάρη στην υπερπροσπάθεια των λιγοστών συναδέλφων του ΔΑΠΕΕΠ και τους οποίους ευχαριστώ».

Σημειώνεται ότι ο ΔΑΠΕΕΠ διαχειρίζεται περί τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ: 8,5 δισεκατομμύρια του ΤΕΜ, 2,5 δισ. του ΕΛΑΠΕ και 1,3 δισ. του χρηματιστηρίου των ρύπων που είναι εκπλειστηριαστής.