Η Linde ξεκινά την πρώτη παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα

Η Linde ξεκινά την πρώτη παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα
Τρίτη, 22/11/2022 - 10:46

ΗLinde Hellasανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στις εγκαταστάσεις της στη Μάνδρα, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την ηλεκτρόλυση διαλύματοςKOH. Η εταιρεία έχει λάβει "Το πιστοποιητικό παραγωγής πράσινου υδρογόνου" από τηνTÜV SÜD.

Το πράσινο υδρογόνο αποτελεί βασικό παράγοντα για την ενεργειακή μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία και περιβάλλον, καθώς και για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών των χωρών. Το ενδιαφέρον για λύσεις πράσινου υδρογόνου αυξάνεται σημαντικά σε βιομηχανίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Όλο και περισσότερες χώρες θέτουν φιλόδοξους στόχους ουδετερότητας άνθρακα και αναζητούν λύσεις που θα τους επιτρέψουν να επιτύχουν τους στόχους αυτούς. Το υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση προς καθαρότερα καύσιμα.

«Είμαστε υπερήφανοι που ηLindeκάνει ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την καθιέρωση της οικονομίας πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα, επιτρέποντάς μας να προωθήσουμε την ατζέντα βιωσιμότητας σε ολόκληρη τη χώρα»,δήλωσε ηOana Reiber, Γενική Διευθύντρια τηςLinde Hellas.«Αυτό ήταν μόνο το πρώτο στάδιο, θα συνεχίσουμε να διερευνούμε νέα έργα και να επενδύουμε στο πράσινο υδρογόνο ώστε να επιτύχουμε την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας και της αυτοκίνησης».

ΗLindeδραστηριοποιείται σε όλη την αλυσίδα αξίας από την ενεργειακή πηγή έως την κατανάλωση, παρέχοντας λύσεις για τη χρήση του υδρογόνου στη βιομηχανία και την αυτοκίνηση.

Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες βιομηχανικών αερίων και εφαρμογών στον κόσμο, ηLindeδιαδραματίζει βασικό ρόλο στη μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια. Η εταιρεία βοηθά ενεργά τους πελάτες της να απανθρακοποιήσουν τις δραστηριότητές τους με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες υδρογόνου, μέσω παγκόσμιας κλάσης εφαρμογών, των βασικών συμμαχιών και των εγχειρημάτων της. Αξιοποιώντας την υπάρχουσα δραστηριοποίηση σε όλο το μήκος της αλυσίδας αξίας του υδρογόνου, ηLindeυλοποιεί έργα καθαρού υδρογόνου σε πληθώρα εφαρμογών και βιομηχανιών.

Σχετικά με τηLinde

ΗLindeείναι μια κορυφαία παγκoσμίως εταιρεία βιομηχανικών αερίων και εφαρμογών με πωλήσεις $31 δις το 2021 (€26 δις). Υλοποιούμε την αποστολή μας να κάνουμε τον κόσμο μας πιο παραγωγικό κάθε μέρα παρέχοντας υψηλής ποιότητας λύσεις, τεχνολογίες και υπηρεσίες που κάνουν τους πελάτες μας πιο επιτυχημένους και βοηθούν στη βιωσιμότητα και την προστασία του πλανήτη μας.

Η εταιρεία εξυπηρετεί πληθώρα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των χημικών και της ενέργειας, των τροφίμων και ποτών, των ηλεκτρονικών, της υγειονομικής περίθαλψης, της κατασκευής, της μεταλλουργίας και της εξόρυξης. Τα βιομηχανικά αέρια τηςLindeχρησιμοποιούνται σε αμέτρητες εφαρμογές, από το οξυγόνο που σώζει ζωές στα νοσοκομεία έως τα υψηλής καθαρότητας και ειδικά αέρια για την κατασκευή ηλεκτρονικών, υδρογόνο για καθαρά καύσιμα και πολλές άλλες. ΗLindeπαρέχει επίσης υπερσύγχρονες λύσεις, κατά τη χρήση των αερίων, υποστηρίζοντας τη διεύρυνση εργασιών των πελατών, τη βελτίωση της απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών.