Intrakat: Οι συζητήσεις με διεθνή κεφάλαια για συνεργασία στις ΑΠΕ

Intrakat: Οι συζητήσεις με διεθνή κεφάλαια για συνεργασία στις ΑΠΕ
aioliko parko
Δευτέρα, 16/05/2022 - 19:44

Τις συζητήσεις με διεθνή επενδυτικά κεφάλαια για την από κοινού ανάπτυξη του ενεργειακού χαρτοφυλακίου της υπογραμμίζει η Intrakat με ανακοίνωση που εξέδωσε. Πρόκειται ουσιαστικά για το στόχο της εταιρείας που έχει ανακοινωθεί ο οποίος περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, από κοινού με στρατηγικό επενδυτή.

«Η Intrakat σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων του τύπου, σχετικά με τη συνεργασία της με διάφορους στρατηγικούς επενδυτές, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της ο οποίος έχει ανακοινωθεί και υλοποιείται ήδη από το 2021 περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της με ίδια κεφαλαία, μόχλευση δανειακών, αλλά και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς κεφαλαιουχικούς επενδυτές.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία είναι σε επαφή με διεθνή επενδυτικά κεφάλαια για την από κοινού ανάπτυξη (co-development) του ενεργειακού χαρτοφυλακίου της» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Το σχέδιο της Intrakat για τα έργα ΑΠΕ προβλέπει τη σταδιακή ανάπτυξη 1 GW αιολικών πάρκων, 600 MW φωτοβολταϊκών κι επιπλέον 600 MW έργων αποθήκευσης ενέργειας. Από αυτά στόχος της εταιρείας είναι τα 250 MW να αναπτυχθούν από την ίδια την εταιρεία, ενώ ια τα υπόλοιπα θα επιδιωχθεί η συνεργασία και από κοινού ανάπτυξή τους με κάποιον ξένο εταίρο.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο αιολικό πάρκο της εταιρείας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο χρονικό διάστημα, θα είναι ισχύος 15 MW και θα συνεισφέρει 4,5 εκατ. ευρώ λειτουργικής κερδοφορίας ετησίως.

Τελευταία τροποποίηση στις 17/05/2022 - 15:54