ΑΝΑΚΕΜ: Συναντήσεις εργασίας, παρουσιάσεις, ανταλλαγές τεχνογνωσίας και νέων ιδεών στο περίπτερο της 87ης ΔΕΘ

ΑΝΑΚΕΜ: Συναντήσεις εργασίας, παρουσιάσεις, ανταλλαγές τεχνογνωσίας και νέων ιδεών στο περίπτερο της 87ης ΔΕΘ
Τετάρτη, 27/09/2023 - 14:45

Συναντήσεις εργασίας, παρουσιάσεις, ανταλλαγές τεχνογνωσίας και νέων ιδεών ήταν μερικές από τις σημαντικές στιγμές που μοιράστηκε η ΑΝΑΚΕΜ με τους επισκέπτες της, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Κάθε χρόνο, η ΑΝΑΚΕΜ, το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) με την πιο εκτεταμένη παρουσία στην Ελλάδα, δίνει το «παρών» στη μεγάλη διεθνή εμπορική γιορτή, που πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Αξιοποιώντας το πεδίο εξωστρέφειας και επικοινωνίας που προσφέρει η ΔΕΘ, η ΑΝΑΚΕΜ υποδέχτηκε και φέτος, στο ιδιαίτερο σαλόνι της, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από μπάζα, τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για την Κυκλική Οικονομία στον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο.

Στη διάρκεια των εννέα ημερών, που διαρκεί η έκθεση, το stand της ΑΝΑΚΕΜ στο Περίπτερο 10 επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της κεντρικής και αυτοδιοικητικής πολιτικής σκηνής, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες βιωσιμότητας, ερευνητές και φοιτητές από διάφορους τομείς, αλλά και απλοί πολίτες που ενδιαφέρονται για την ανακύκλωση των αδρανών υλικών και την χρήση των δευτερογενών υλικών από τον κατασκευαστικό κλάδο.

Η ομάδα της ΑΝΑΚΕΜ ήταν εκεί, έτοιμη να ενημερώσει για την αποστολή της και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με σκοπό την πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ιδιωτικών και δημόσιων φορέων υπέρ μίας καθαρής από μπάζα Ελλάδας.

Τα έμπειρα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν τον ρόλο-κλειδί που επιτελούν οι περισσότερες από 200 αδειοδοτημένες μονάδες ανακύκλωσης ΑΕΚΚ, με τις οποίες συνεργάζεται η ΑΝΑΚΕΜ στις 13 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Εξήγησαν επίσης, τι σημαίνει διαλογή, επεξεργασία και παραγωγή χρήσιμων προϊόντων φτιαγμένων από ΑΕΚΚ και παρότρυναν το κοινό, να ζητά τη βεβαίωση παραλαβής αποβλήτων που εκδίδει το εκάστοτε ΣΣΕΔ, προκειμένου να εξαλειφθούν οι καταστροφικές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία, ασφάλεια και εικόνα, που έχει η παράνομη απόρριψη ΑΕΚΚ.

Παραμένοντας προσηλωμένη στους στόχους της για ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας και για την προστασία του περιβάλλοντος, η ΑΝΑΚΕΜ πρότεινε ιδέες και διερεύνησε δυνατότητες και πεδία δράσης και συνεργασίας.

Πραγματοποίησε, επίσης, συνάντηση με τους εταίρους της από το εγχείρημα L-CMETRICA, που υπόσχεται να εμπλουτίσει σημαντικά την εργαλειοθήκη του ελληνικού κατασκευαστικού κλάδου. Το L-CMETRICA βασισμένο σε δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας είναι ένα λογισμικό που αποτιμά το πώς, με τη μερική αντικατάσταση των συμβατικών πρώτων υλών από αδρανή φτιαγμένα από ανακύκλωση μπάζων, πετυχαίνουμε αφενός τη μείωση του οικονομικού κόστους και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ενός έργου, αφετέρου τη μεγιστοποίηση της συνολικής αξίας και βιωσιμότητάς του.

Σε κλίμα συνεργατικό και ανοιχτό, η ΑΝΑΚΕΜ αποχαιρέτησε τη φετινή 87η ΔΕΘ και ανανέωσε το ραντεβού της με το κοινό και τους επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου για τις επόμενες κλαδικές εκθέσεις, αλλά και τη ΔΕΘ του 2024.