Στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων το παραμύθι «Πουφ!!! Μεθάνιο» της Μαρίας Σπυράκη

Στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων το παραμύθι «Πουφ!!! Μεθάνιο» της Μαρίας Σπυράκη
Παρασκευή, 07/04/2023 - 12:43

Το παραμύθι απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και σύμφωνα με την Πράξη 46/31-08-2022 του ΔΣ του Ι.Ε.Π., εντάχθηκε στο προς υποστήριξη υλικό της διδασκαλίας των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Το περιβαλλοντικό παραμύθι «Πουφ!!! Μεθάνιο» που έγραψα ως ευρωβουλευτής του ΕΛΚ εντάχθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), του υπουργείου Παιδείας, στο εκπαιδευτικό υλικό που θα διδάσκεται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Στρατηγική της ΕΕ για τη μείωση των ρύπων του μεθανίου, συνέχισε, συμμετείχα στην COP26 στη Γλασκώβη, ως προσκεκλημένη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ειδική συζήτηση στο πλαίσιο του Energy Day. Στη Γλασκώβη έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για τη μείωση του μεθανίου στην ατμόσφαιρα καθώς , η ΕΕ, οι ΗΠΑ και άλλες 100 χώρες συνυπέγραψαν την παγκόσμια δέσμευση για τη μείωση του μεθανίου κατά 30% το 2030 με έτος αναφοράς το 2020.

Το παραμύθι «Πουφ!!! Μεθάνιο» γράφτηκε σε γλώσσα απλή, σαφή και κατανοητή για τα παιδιά, με στόχο να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση τους στα θέματα κλιματικής αλλαγής. Το παραμύθι μέσα από πολύχρωμες εικόνες είναι ένα ελκυστικό και συγχρόνως χρήσιμο εργαλείο για να συζητήσουν τα παιδιά μέσα στην τάξη για το ρόλο του μεθανίου στην ατμόσφαιρα και τους τρόπους με τους οποίους είναι δυνατόν ένα αέριο του θερμοκηπίου να μετατραπεί σε μια χρήσιμη πηγή ενέργειας.

Το παραμύθι θα διατίθεται στα σχολεία δωρεάν καθώς η έκδοση του χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

spyraki_poof_methanio.jpg